Fredag, 26. maj 2023 — af Marianne Singer

Se billederne fra hemmelig rejse: Det her lavede kronprins Frederik få timer før sin fødselsdag

Kronprins Frederik på arbejdsbesøg i Niger, Afrika.
Kronprins Frederik havde travlt i det vestafrikanske land Niger, 4000 kilomter fra Danmark, dagen før sin 55-års fødselsdag. Se billederne fra rejsen, der ikke på forhånd var annonceret af kongehuset, her.

Kronprins Frederik havde travlt i Afrika få timer op til sin 55-års fødselsdag fredag.

Således ankom han først fredag morgen til Danmark og nåede dermed hjem for at fejre sin halvrunde dag med kronprinsesse Mary og parrets børn.

Se de flotte billeder af kronprins Frederik i Niger i Afrika i galleriet øverst i artiklen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik var onsdag og torsdag på et arbejdsbesøg i Nigers hovedstad Niamey sammen med minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen.

Sammen satte de fokus på kampen for klimaet.

Niger og Sahelregionen er særligt sårbare over for klimaforandringer med temperaturer, der stiger 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit. Klimaforandringer forstærker eksisterende konflikter om knappe ressourcer og forværrer sårbarheden samt de humanitære behov blandt de fattigste befolkningsgrupper.

På rejsen mødte kronprins Frederik blandt andet Nigers præsident Mohamed Bazoum, en skole, der har modtaget dansk støtte til genopbygning efter en brand, en række unge mennesker, der er del af et Red Barnet-projekt og som delte deres beretninger om ungdomsliv og bekymringer for klimaforandringer, fattigdom og beskæftigelse og Nationalgardens Uddannelsescenter.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden