5. jul. 2016
Af af Stine Ramlyng og Luise Marie Bekker

SE BILLEDERNE: Her holder kronprinsparret sommerferie

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire børn holder for andet år i træk sommerferie på Gråsten slot. Her nyder de den smukke slotshave, som er anlagt af kronprinsens elskede mormor, dronning Ingrid.

Sidste år holdt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres fire børn for første gang det meste af deres sommerferie på det sønderjyske slot, Gråsten slot, hvor de blandt andet nød haven, svømmede i slottets pool, tog på cykelture og udflugter i lokalområdet.

Gråsten Slotshave er en smuk og farverig oplevelse både om foråret og om sommeren. Slotshaven blev i sin tid anlagt og udviklet af dronning Ingrid, som ikke ønskede, at haven blev kaldt en park, og hun fik derfor indført, at det blev kaldt en slotshave.

Dronning Ingrid inspireret af engelske haver

I 1935 blev brugsretten til Gråsten Slot givet som bryllupsgave til kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid, som med deres folkelighed og hjertelighed formåede at bringe det smukke Gråsten Slot på Danmarkskortet som udflugtsmål.

Kronprins Frederiks elskede mormor, dronning Ingrid, lod sig inspirere af engelske slotshaver og fik anlagt en romantisk landskabshave med en overdådig blomsterpragt, der siden har bragt have- og blomsterelskere i tusindtal til Gråsten.

Kronprinsparrets ferie i det sønderjyske er allerede i fuld gang med spændende aktiviteter for både store og små.

Læs mere om: