SE BILLEDERNE: Prins Henrik sætter kulør på kongehuset

Prins Henriks beslutning om at gå på pension betyder, at hans sidste offi cielle rejse med dronningen var statsbesøget i Indonesien i november. Her satte han som altid ekstra fest og farver på med sin blotte tilstedeværelse.

Prinsgemalen er - også på officielle rejser i udlandet - normalt den, der får de helt store smil frem. Ham, der får sat ekstra liv i de kongelige klude og alene med sin blotte tilstedeværelse får humøret til at stige adskillige grader. 

VIDEO: Prins Henrik lavede spas til badmintonkamp

Overalt hvor prinsgemalen kommer frem, sætter han altid en ære i at få folk til at slappe og og le, og netop dét at højne humøret hos alt og alle, er én af prinsgemalens mange forcer. Han navigerer ubesværet og naturligt blandt både høj og lav - på Amalienborg, som på Christiania - og han elsker, at drille, lave sjov og løsne en ellers højtidelig og spændt stemning op. Og han er aldrig bange for at bruge sig selv i disse situationer, heller ikke selvom risikoen for at blive til grin er til stede.

VIDEO: Morsom afslutning på statsbesøget 

Prins Henrik er en gave til journalister og fotografer

Prins Henrik er også eminent til at få sin hustru, dronningen til at slappe mere af og grine, så fremover bliver de rejser dronningen måtte takke ja til i officiel sammenhæng, betydeligt anderledes end hidtil. Dronningen kommer helt sikkert til flere gange i fremtiden at savne at have prinsgemalen ved sin side, for han er uden sidestykke et livsglad og humoristisk menneske, der ikke mindst er en gave til journalister og fotografer, der arbejder sammen med ham.

Klik ovenfor og se nogle af billederne fra regentparrets seneste statsbesøg til Indonesien, der med al tydelighed fortæller, hvilken munter mand, fuld af livsglæde og spas, der vil blive savnet i de officielle sammenhænge fremover.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden