Søndag, 14. februar 2021 - af Dorte Quist

Se billederne: Sådan ændrede kærligheden livet for disse kongelige

En håndfuld kongelige prinser og prinsesser i Europa ændrede sig - i høj grad takket være deres partnere. Læs om de syv kongelige her BILLED-BLADETs galleri.

Flere europæiske kongelige ændrede sig, da de mødte deres livsledsagere. Nogle faldt de til ro som ansvarlige familiefædre, da de mødte kvinden i deres liv. Andre voksede op som tilbageholdende og generte personer, måske presset af deres livsomstændigheder som kongelige, men efter at de mødte en partner, der støttede dem, foldede de sig ud som sociale og succesfulde kongelige personligheder.

Mary og Frederik

Kronprins Frederik var kendt som en livsglad og festlig fyr, der havde travlt med at opleve verden. Men da han mødte Mary Donaldson i Australien under de Olympiske Lege, fandt han den kvinde, som han fik lyst til at gifte sig med - og ikke mindst stifte familie sammen med. I forbindelse med sin 50-års fødselsdag afslørede kronprins Frederik endda, at det var var en drøm, der var gået i opfyldelse for ham - at få en hustru og fire børn.

Sofia og Carl Philip

Prins Carl Philip fra Sverige stod ofte lidt i skyggen af sine to velformulerede søstre, da han voksede op. Han udtalte sig sjældent til medierne og blev opfattet som en lidt genert prins. I 2009 mødte prinsen Sofia Hellqvist, og kærligheden brød ud. Carl Philip har takket været mødet med Sofia fået styr på sit liv, og er begyndt at bruge sine egne erfaringer i sit arbejde. I dag taler han højt og tydeligt, ser folk i øjnene og er ikke bleg for at tale foran en stor folkemængde.

Meghan og Harry

Prins Harry var jævnligt på forsiden af de engelske aviser som lidt af en vildbasse. Siden han mødte Meghan Markle i 2016, er fest-Harry lagt på hylden, og han forandrede sig på flere måder. Han begyndte at involvere sig meget velgørenhed, oprettede sit succesfulde Invictus Games for sårede krigsveteraner, og ikke mindst har han talt åbent om, hvor svært det var for ham som teenager og ung mand at leve uden sin mor, prinsesse Diana, og hvordan han gik i terapi i mange år for at komme sig over hendes død. 

 

 

Charlene og Albert

Fyrst Albert var ungkarl i mange år og levede et festligt jetset liv i middelhavsstaten Monaco. Men så var det, at den sydafrikanske svømmer Charlene Wittstock kom ind i hans liv i år 2000. I dag lever parret et stille og roligt liv i Monaco med deres tvillingebørn, Jacques og Gabriella.  

Maxima og Willem-Alexander

Ingen er tvivl om at kærligheden til argentinske Maxima Zorreguita Cerutti ændrede Hollands konge, Willem-Alexander. Parret mødte hinanden i Sevilla i 1999 og blev gift i 2002. Willem-Alexander var kendt som en kronprins, der ikke virkede specielt glad for, at han en dag skulle arve tronen efter sin mor. Men det fik den sprudlende og livsglade Maxima ændret på. Hun charmerer alle på sin vej, og det har hun såmænd også fået lært sin mand hen ad vejen. I dag har parret tre store børn, og Willem-Alexander er familiefar med stort F - foruden at han og Maxima har opnået en stor popularitet som Hollands nye kongepar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Victoria og Daniel

Inden kronprinsesse Victoria i Sverige mødte Daniel Westling, kæmpede hun med presset fra omverdenen til hendes kongelige rolle og ikke mindst sin spiseforstyrrelse. Det var først, da hun i år 2000 kom hjem fra USA, hvor hun havde studeret i to år, at hun mødte Daniel i et fitnesscenter, og han blev hendes personlige træner. Daniel hjalp hende med at få styr på hendes selvværd, stole på sig selv og ikke mindst få styr på hendes spiseforstyrrelse gennem træning og motion. Mellem dem voksede kærligheden frem af et dybt venskab, og i dag fremtræder kronprinsesse Victoria som en selvsikker og kompetent mor, hustru og ikke mindst tronarving. 

Mathilde og Philippe

Mange frygtede, hvordan det skulle gå monarkiet i Belgien, når de kiggede på den unge tronarving Philippe. Han blev set som usædvanlig sky, genert og usikker. Men i dag er kong Philippe en særdeles populær monark i Belgien, og ingen er i tvivl om, at han har fået folkets kærlighed. Det kan han især takke sin hustru, dronning Mathilde, for. Hun er kendt for sin sociale og udadvendte fremtræden.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden