24. aug. 2020
Af Marianne Singer

Se billedet: Frederik overrasket med sej gave

Kronprins Frederik på Asnæsværket. 
Kronprins Frederik på Asnæsværket.
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik modtog en flot gave under sit besøg på Asnæsværket.

Kronprins Frederik blev modtaget varmt på Asnæsværket i fredag, hvor også hans morfar, kong Frederik 9., havde indviet en blok i 1959.

Men også ved afgangen senere var stemningen helt i top og den kongelige gæst fik en gave med hjem, som hans børn helt sikkert vil synes er sej.

Smuk globus

På billedet fra afgangen kan man se, at kronprinsen fik overrakt en smuk roterende globus fra Mova Globes drevet af lyskilder.

https://imgix.billedbladet.dk/20200821_hjp6309.jpg
Foto: Hanne Juul

Under besøget fortalte kronprins Frederik også for første gang om, hvordan han har oplevet tiden omkring prins Joachims blodprop i hjernen.

Du kan se videoen her:

Stor omstilling

Kronprins Frederik indviede kraftvarmeværkets nye blok 6, der skal levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler.

Det sker, da produktionen er omstillet til at fyre med resttræ fra bæredygtigt skovbrug.

Fra sort til grøn energi

De seneste år har Asnæsværket gennemgået en omfattende ombygning og været igennem en omstilling fra sort til grøn energi.

Omstillingen fra kul til træflis på Asnæsværket resulterer i en årlig CO2-reduktion på op til ca. 800.000 tons. Det svarer til den årlige CO2-udledning fra mere end 400.000 biler og bidrager dermed markant til Danmarks grønne omstilling.

Læs mere om: