8. apr. 2020
Af Marianne Singer

Se billedet: Kronprins Frederik deler god nyhed

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik forlod for en kort stund Amalienborg for at overvære en vigtig indsats i kampen mod coronavirus-spredningen.

Kronprins Frederik viste endnu engang, hvor engageret han er i at støtte op om danskerne i corona-krisen, da han overværede en vigtig begivenhed i Københavns Lufthavn.

I et nyt opslag på kongehusets Instagram-profil, detdanskekongehus, skriver kronprins Frederik med egne ord om opgaven med tilhørende billeder.

"En stor hjælp til os alle landede tidligt i morges fra en skyfri himmel i Københavns Lufthavn. Jeg var inviteret med til at overvære landingen af verdens største fragtfly, hvor lasten på 1.000.000 ansigtsmasker og 170.000 beskyttelsesdragter og andre værnemidler den kommende tid vil være en stor hjælp for sundhedsvæsenet herhjemme i forbindelse med bekæmpelsen af COVID-19. Jeg vil gerne rette en stor tak til alle involverede, der har gjort flyvninger med værnemidler fra Kina muligt," lyder det således fra kronprins Frederik i Instagram-opslaget.

Klar tidligt om morgenen

Den kongelige opgave er også lagt ud på kongehusets Facebook-profil, hvor man kan læse, at kronprins Frederik stod klar i lufthavnen klokken 5.30 sammen med administrerende direktør i A.P. Møller Holding, Robert M. Uggla, og erhvervsminister Simon Kollerup for at overvære flyet lande fra Kina.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Alle fulgte myndighedernes anvisninger og holdt passende afstand til hinanden undervejs.

Det er Region Hovedstaden og Mærsk, der har indgået samarbejde om levering af værnemidlerne til de danske hospitaler, og dagens landing var én af minimum 24 Mærsk-flyvninger med værnemidler fra Kina til Danmark. Projektet kaldes The Maersk Bridge og et lignende projekt er ikke set siden Golfkrigen.

Læs mere om: