10. okt. 2018
Af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDET: Kronprins Frederik nød fantastiske dage i Argentina

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/frederikweb.jpg
Foto: Kongehuset
Der var fuld fart på programmet, da kronprins Frederik var i Argentina til vigtige møder og for at følge helt særlige danske atleter i aktion.

Som medlem af Den Internationale Olympiske Komité IOC deltog kronprins Frederik i organisationens årlige generalforsamling, der i år blev afholdt i Buenos Aires i Argentina.

Her blev der afrapporteret fra IOC’s kommissioner og drøftet sager af betydning for den olympiske bevægelse. Kronprinsen har været medlem af IOC siden 2009, og ved kongressen i 2017 i Lima i Peru, blev Frederik genvalgt til sin anden periode.

Topmøder og OL-konkurrencer

IOC-møderne var vigtige, men for kronprins Frederik betød det mindst ligeså meget at være engageret tilskuer til flere af konkurrencerne ved ungdommens Olympiske Lege, som blev afviklet i Buenos Aires.

Kronprinsen bakkede selvfølgelig op om de danske sportstalenter, som deltog i ungdoms-OL. Frederik besøgte blandt andre golfspillerne Anne Wennerwald Normann og Nicolai Højgaard. Frederik hilste også på de andre på det danske hold, som bestod af tolv atleter. I alt deltog knap 4000 atleter fra hele verden.

https://imgix.billedbladet.dk/kronprins_copy.jpg
Foto: Kongehuset

Kronprins Frederik jublede over dansk medalje

Et af Argentina-besøgets højdepunkter set med danske øjne var, da Danmark hentede den første medalje ved ungdoms-OL. Dette skete, da Sif Bendix Madsen vandt sølv i triatlon på den første konkurrencedag i Buenos Aires.

Blandt de første til at lykønske sølvvinderen var kronprins Frederik. Kronprinsen er i dag tilbage i København, og efter planen er han med til stor gallafest i Operaen i aften sammen med kronprinsesse Mary og resten af den kongelige familie.

Gense de skønne billeder af kronprinsesse Mary i festlige rober herunder:

GALLERI: Kronprinsesse Marys festgarderobe (Foto: ALLER MEDIA)

Læs mere om: