14. sep. 2017
Af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDET: Kronprinsesse Mary til ballonfest i silende regn

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Mens regnen væltede ned på en våd og stormfuld eftermiddag,sørgede kronprinsesse Mary for at sætte sit præg på en stor indvielsesfest.

Kronprinsesse Mary forestod på en særdeles regnfuld eftermiddag den officielle indvielse af Hempel Kollegiet på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Allerede ved ankomsten silede regnen ned, så paraplyerne måtte slås op.

Kronprinsessen blev varmt modtaget af rektor på DTU Anders O. Bjarklev og formand for Hempel Fonden Richard Sand. Efter ankomsten overværede Kronprinsessen taler i et stort telt, før hun officielt indviede kollegiet.

Mary klippede snoren til 200 balloner

Det skete i stadig tiltagende regn udenfor, hvor kronprinsessen skulle sende en kæmpe klynge på 200 grønne balloner til himmels. Det var ikke helt let, at få ballonerne til at stige, da de tunge regndråber trykkede dem mod jorden.

Det lykkedes dog, og dermed udviklede indvielsesarrangementet sig til lidt af en ballonfest i det våde vejr. Kronprinsessen så ud til at more sig, og hun fandt det bestemt også underholdende at komme på rundvisning på det nye kollegie.

Kronprinsessen hilste på beboerne

Hempel Kollegiet ved DTU på Lyngby Campus består af 200 møblerede kollegieboliger til danske og internationale studerende. På rundvisningen fik Mary mulighed for at se nærmere på kollegiets faciliteter og hilste på nogle af beboerne. Alle kollegiets etager har fælleskøkken og studielounge, der har til formål at fremme fællesskabet blandt de studerende.

Det var noget, som imponerede kronprinsessen. Byggeriet tager udgangspunkt i at de studerende skal have plads til at fordybe sig i deres studier, samtidig med at de indgår som en aktiv del af DTU's studenter - og campusfællesskab.

Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Læs mere om: