6. nov. 2019
Af Lene Skriver Bak

SE BILLEDET: Prinsesse Marie laver mad med Athena og Henrik

Prinsesse Marie med børnene prins Henrik og prinsesse Athena.
Prinsesse Marie med børnene prins Henrik og prinsesse Athena.
Arkivfoto: Hanne Juul
Prinsesse Marie arbejder for at bekæmpe madspild - også hjemme i køkkenet sammen med sine børn.

Prinsesse Marie laver gerne mad sammen med sine børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Den fælles madlavning har flere fordele; det er hyggeligt samvær, børnene lærer om råvarer og smagssammensætninger - og familien kan tale om, hvordan man undgår madspild.

- Derhjemme tager vores børn madspild meget alvorligt. De skælder mig ud, hvis jeg kommer til at smide noget godt ud. De siger "nej, mor, du ved, at det er mad, der stadig kan spises." Og i kampen mod madspild er det faktisk lige præcis den reaktion og tankegang, som jeg håber, vores børn kommer til at bringe videre, fortalte prinsesse Marie til lanceringen af den nye kogebog "Mad med respekt", som prinsessen selv har bidraget til med både opskrifter og forord.

Hun har tidligere fortalt, at hun nyder at have børnene med i køkkenet, hvilket dette nye billede også tydeligt viser:

https://imgix.billedbladet.dk/prinsessemariemedboern-450.jpg
Prinsesse Marie, prinsesse Athena og prins Henrik.
Foto: Mikkel Adsbøl / Gyldendal

Prinsesse Marie inspireret af mor

Interessen for madlavning har prinsesse Marie fået med hjemmefra.

Hun nød selv at lave mad med sin mor, Francoise.

- Min mor har altid været en kreavtiv og meget dygtig kok. Hun lærte mig at briuge rester, uden at maden blev kedelig. Hun er mit forbillede og hendes tilgang til mad bringer jeg videre til mine børn, fortalte prinsesse Marie til boglanceringen.

Læs mere om: