2. dec. 2015
Af Ulrik Ulriksen

SE DE RØRENDE BILLEDER: Kronprinsesse Mary legede med syge børn

Børnehuset SIV gjorde et stort indtryk på kronprinsesse Mary, der i løbet af en formiddag legede med de alvorligt syge børn på institutionen i Farum.
Kronprinsesse Mary besøgte tirsdag Børnehuset SIV i Farum, hvor alvorligt syge og immunsvækkede børn bor. Kronprinsessen overrakte i 2014 Kræftens Bekæmpelses Hæderspris til SIV, og i den forbindelse talte hun om børnehuset med lederen Sussi Olsen.

Mary var berørt

Kronprinsesse Mary var meget berørt over det, hun hørte om stedet, hvor mange kræftsyge børn med deres forældre får mulighed for at komme til hægterne i en svær tid. Mary spurgte, om hun kunne få lov at besøge stedet og børnene, og sådan blev det. VIDEO: Se prins Vincent juble, da køerne blev sluppet løs til Øko-dagen

Marys besøg var en stor succes

Besøget blev en stor succes. Kronprinsessen og de syge børn nød det i fulde drag. Mary var knap nok kommet indenfor dørene, før hun var i gang med at lege med et par stykker af de 11 børn, som var i huset på dagen. Senere blev der også sunget, og kronprinsessen havde børn på skødet under den skønne minikoncert, der blandt andet bød på en sød version af Mariehønen Evigglad.

Mary ønskede børnene glædelig jul

Mary var imponeret over Børnehuset, der er det eneste af sin slags i Danmark, og hvis daglige drift er afhængig af private donationer. Først og fremmest var kronprinsessen glad for at møde børnene, som hun ønskede en glædelig jul, inden hun vinkede farvel og kørte hjem.

Læs mere om: