4. nov. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Se galleriet: Prinsesse Isabella og hendes søskende er vilde med Hubertusjagt

På søndag den 5. november er der Hubertusjagt i Dyrehaven, hvor kronprinsesse Mary har meldt sin ankomst. Gennem årene har den kongelige familie og især de yngste medlemmer anført af prinsesse Isabella og prins Christian hygget til den festlige efterårsbegivenhed.

Søndag den 5. november går det igen løs igen med Hubertusjagt i Dyrehaven nord for København, hvor kronprinsesse Mary denne gang har meldt sin ankomst. Det har de seneste år været en stor oplevelse for kronprinsparrets børn at være med til den festlige efterårsbegivenhed ved Klampenborg. Især prinsesse Isabella og prins Christian har hygget sig, når de royale jagttilskuere fra balkonen på Eremitageslottet har nydt udsigten over Dyrehaven, hvor ryttere på deres flotte heste har kæmpet sig over Magasindammen og mange andre forhindringer.

Se blot på de herlige billeder, vi har samlet her af de kongeliges Hubertus-øjeblikke.

Søndag den 5. november er BILLED-BLADET naturligvis atter til stede for at rapportere fra årets Hubertusjagt.

Kongelig opmærksomhed omkring Hubertusjagt

Siden år 1900 har der i øvrigt været kongelig opmærksomhed omkring Hubertusjagt i Dyrehaven den første søndag i november. I begyndelsen var det parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt blev anlagt til, hvor hunde støvede ræve op, og feltet fulgte efter.

I dag er der skruet ned for vildskaben. Der er ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Mens vildskaben måske er afdæmpet i feltet, er der til gengæld godt gang i den blandt de mange tilskuere, som valfarter til Dyrehaven for at se heste og ryttere i aktion.

Læs mere om: