10. maj. 2021
Af Trine Larsen

Se hvad prinsesse Benedikte kan glæde sig til

Prinsesse Benedikte
Foto: Martin Høien
Det bliver en helt særlig og spændende dag, der venter prinsesse Benedikte, når hun 20. maj besøger Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. For prinsessen er nemlig hovedpersonen i en ny særudstilling om portrætkunst.

Prinsesse Benedikte er hovedperson på udstillingen "Det kontrapunktiske Portræt" på Frederiksborg Slot, hvor museet har fået den danske kunstner, Lars Physant til, ikke alene at male et portræt af prinsesse Benedikte, men også udstille sine forstudier, så alle nu kan se og opleve, hvordan kunstneren arbejder og hans proces, indtil portrættet er færdigt.

Dette spændende arbejde er blevet til en særudstilling, som prinsesse Benedikte glæder sig til at åbne 20. maj på Danmarks Nationlgalleri.

Portrættet af prinsesse Benedikte er Lars Physants andet portræt af prinsessen, idet han tidligere har lavet et fantastisk portræt med en helt speciel maleteknik, af prinsessen.

Lars Physant, der bor og arbejder i Barcelona, har også malet dronning Margrethe, ligesom kunstneren også har malet et fantastisk portræt af dronning Anne-Marie og kong Konstantin, som BILLED-BLADET's læsere også kunne følge tilblivelsen af.

Kunstnerens specielle maleteknik med fragmenterede billeder på relief-struktur, og ofte portrætter, der ikke kan og skal rammes ind, blive vist i rigt udvalg på den spændende udstilling.

Udstillingen åbner for publikum dagen efter prinsessen har åbnet den og kan opleves frem til 16. august.

Læs mere om: