Torsdag, 9. marts 2023 — af Karina Didriksen

Se hvilken kendt veninde prinsesse Benedikte mødte til prisuddeling

Prinsesse Benedikte.
Prinsesse Benedikte.
Foto: Birger Storm
Til uddelingen af Elsass Prisen i Charlottenlund mødte prinsesse Benedikte et kendt ansigt, som er en mangeårig ven af kongefamilien.

Det var prinsesse Benediktes første officielle opgave i flere uger, da hun onsdag den 8. marts skulle uddele Elsass Prisen, der er landets største handicappris.

Med til arrangementet i Charlottenlund var naturligvis årets prisvinder, iværksætter og komiker Jacob Nossell, og hans familie, men der var også mange andre pårørende til personer med cerebral parese (CP) - også kendt som spastisk lammelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derudover var der repræsentanter fra Elsass Fonden, blandt andre formanden Nick Elsass og Pia Allerslev, formand for CP Danmark.

Blandt alle de fremmødte var dog også et kendt ansigt, nemlig Bente Scavenius.

Den 78-årige forfatter og kunstkritiker er en af dronning Margrethes nære veninder, og hun er også en del af prinsesse Benediktes vennekreds.

Bente Scavenius.
Foto: Birger Storm

Kender vinderen

Der var en særlig årsag til, at Bente Scavenius var mødt op til prisuddelingen.

- Jeg sad i bestyrelsen i 22 år, og jeg gik selv ud af bestyrelsen, for jeg kunne jo ikke sidde der til evig tid, sagde Bente Scavenius med et smil til BILLED-BLADET og fortsatte:

- Jeg kender også prisvinderen Jacob rigtig godt, for ham har vi støttet i mange år. Derfor er jeg også rigtig glad for at være her i dag, og han har virkelig fortjent den pris.

Efter prinsesse Benedikte havde overrakt Elsass Prisen på 150.000 kr. til 36-årige Jacob Nossell, var der reception med mad og drikke.

Prinsesse Benedikte og Jacob Nossell. 
Foto: Birger Storm

Prinsessen gav sig god tid til at tale med den glade prisvinder, men hun faldt også i snak med flere andre. En af dem var veninden Bente Scavenius, som hun stod og hyggesnakkede med i et stykke tid.

Bente Scavenius er gift med skuespilleren Joen Bille, og hun medvirkede for nyligt i DR2-programmet ”Verdensdamerne”. Hun er også kendt fra DR-programmet ”Danmarks bedste portrætmaler”.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden