Fredag, 10. maj 2019 — af Marianne Singer

Se kvinden der har præget kronprinsesse Mary

kronprinsesse mary
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
På kongehusets Instagram-profil skriver kronprinsesse Mary om et møde, der gjorde så stort et indtryk, at det har præget hendes kongelige arbejde lige siden.

Kronprinsesse Mary er kendt for sin store indsats og sit engagement omkring ligestilling og piger og kvinders rettigheder.

Hvordan hjertesagen opstod i kronprinsesse Marys liv, beskriver hun fredag på kongehusets officielle Instagram-profil.

Inspireret af særlig kvinde

Det var nemlig et helt bestemt møde med en helt særlig kvinde, som inspirerede kronprinsesse Mary til at kæmpe for den vigtige sag.

"I dag er det præcis 10 år siden, at jeg deltog i morsdag-arrangementet "Kunsten at Redde en Mor". Her mødte jeg dr. Grace Kodingo - en fødselslæge fra Tchad - og hun sagde: “Når en kvinde i mit land bliver gravid, så står hun med et ben i graven”. De ord gjorde et meget stort indtryk på mig og blev starten på mit engagement for bekæmpelse af mødre-dødelighed og arbejdet for kvinder og pigers ret til at bestemme over egen krop."

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Lang vej endnu

Samtidig understreger kronprinsesse Mary, at der stadig er lang vej til, at kvinder kan gennemgå en graviditet og fødsel uden at skulle risikere at dø.

"Over de seneste 25 år er en kvindes risiko for at dø som følge af graviditet og fødsel næsten halveret. Men over 300.000 kvinder i verden dør fortsat hvert år. De fleste af disse dødsfald sker i udviklingslande og kunne have været undgået. Og komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel er globalt den største dødsårsag blandt piger i alderen 15-19 år. Der er stadig meget at arbejde for. H.K.H. Kronprinsessen," lyder det vigtige budskab fra kronprinsesse Mary. Kronprinsesse Mary sammen med dr. Grace Kodingo ved Morsdag-arrangementet for ti år siden:
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Se sød video med Mary og Frederik der viser kærligheden...
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden