Onsdag, 21. august 2019 — af Dorte Quist

Se Rosenborg-søstrenes diadem komme på auktion

Rosenborg-søstenes mor, grevinde Anne Dorte, bar diademet ved dronning Margrethes 70-års fødselsdag.
Rosenborg-søstenes mor, grevinde Anne Dorte, bar diademet ved dronning Margrethes 70-års fødselsdag.
Foto: Aller Media
TV 2 har premiere på en ny sæson af "Auktionshuset" i aften klokken 20.50, og her følger man bl.a. den meget omtalte auktion over det kejserlige safir- og diamantdiadem.

I aften er der premiere på en ny sæson af den succesfulde tv-serie "Auktionshuset", der følger hverdagen i Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Bredgade.

I det første program er det sidste års mest omtalte auktion, der er i fokus, nemlig salget af en række effekter, her iblandt et fantastisk safir- og diamantdiadem, som Rosenborg-søstrenes har arvet efter deres far, grev Christian.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Diademet fik grev Christians farmor, dronning Alexandrine, i bryllupsgave i 1898 af Ruslands kejser, da hun giftede sig med kronprins Christian, den senere kong Christian X.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Vurderet til 2 mio. kroner

Det var de tre Rosenborg-søstre, Camilla, Josephine og Feodora, der solgte en række effekter, de havde arvet fra deres forældre og deres faster, prinsesse Elisabeth. Her iblandt var det formidable og kostbare, kejserlige diadem, som Bruun Rasmussens Ruslands-ekspert, Martin Hans Borg, havde vurderet til cirka to millioner kroner.

I hele november var der op til auktionen i Bredgade stor interesse fra Rusland, England og mange andre lande, og rigtig mange kom til København for at se diademet på eftersynet, før de besluttede sig for, om de ville byde på det kostbare, historiske smykke.

Se med i udsendelsen i aften på TV 2 kl. 20.50, hvor den nervepirrende auktion bliver vist og se, hvor meget diademet bliver solgt for.

Jesper Bruun Rasmussen
Foto: MEGA

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden