22. nov. 2017
Af Marianne Singer

SE VIDEO: Derfor var kronprins Frederik til vigtigt møde hos statsministeren

Kronprins Frederik
Statsminister Lars Løkke Rasmussen, løbsdirektør Christian Prudhomme og kronprins Frederik.
Foto: Scanpix
Humøret var højt, da kronprins Frederik og statsminister Lars Løkke Rasmussen talte med løbsdirektør Christian Prudhomme om en mulig Tour de France-start i Danmark.

Kronprins Frederik var helt i sit es, da han sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt møde med direktøren for Tour de France-arrangøren ASO, Christian Prudhomme, i Statsministeriet i København.

Se filmen her

Under den uformelle frokost handlede det om muligheden for, at Danmark kan blive vært for de indledende etaper af verdens største cykelløb Tour de France i enten 2020 eller 2021.

Statsminister optimistisk efter møde

Ifølge DR omhandler det danske bud tre etaper, hvor den første er en enkeltstart i København, efterfulgt af en etape fra Roskilde til Odense over Storebæltsbroen, afsluttet med en etape fra Vejle til Sønderborg. Selv om der ikke blev afgjort noget konkret denne dag, var statsministeren, ifølge DR, positiv efter mødet. - Jeg er optimistisk. Vi har mødt hinanden flere forskellige steder, og det er retfærdigt at sige, at hvis der slet ikke var nogen mulighed, så ville det ikke give mening at mødes så ofte. Så jeg har besluttet at være optimistisk omkring det, forklarede Lars Løkke Rasmussen.

Starter i Frankrig

Næste Tour de France i 2018 starter i Vendée i Frankrig, mens Bruxelles sparker løbet i gang i 2019 på 50-året for den første Tour-sejr til Eddy Merckx og 100-året for den gule trøje. Christian Prudhomme er i Danmark i forbindelse med den årlige generalforsamling i AIOCC, det internationale forbund for cykelcross-arrangører, hvor han er præsident.

https://imgix.billedbladet.dk/20171122-120845-l_37mb_2.jpg
Foto: Scanpix

Fra venstre: Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Tour de Frances løbsdirektør Christian Prudhomme, kronprins Frederik og Cyrille Tricart, leder af den afdeling i ASO, som står for kontakten til de forskellige Tour-byer.

Læs mere om: