SE VIDEO: Kronprinsesse Mary til særlig verdenspremiere med ny veninde

Kronprinsesse Mary, 2017.

Foto: Birger Storm

Den gambianske aktivist Jaha Dukureh imponerede kronprinsesse Mary ved en vigtig verdenspremiere på Cph Dox-festivalen i København.

Fredag, 17. marts 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary og den afrikanske aktivist Jaha Dukureh var i fokus til verdenspremieren på dokumentarfilmen ”Jaha’s Promise” i Grand Teatret i København.

Mary og Jaha fra Gambia mødte hinanden til kvindekonferencen Women Deliver i København sidste år, og de to stærke kvinder er blevet gode veninder.

Kronprinsessen sad ved siden af lille Khadija

Kronprinsesse Mary har bemærket Jahas utrættelige arbejde de senere år, og for den gambianske aktivist er Danmarks kronprinsesse et forbillede og en kilde til inspiration.

Det fortalte Jaha i sin tale ved begiveheden i Grand Teatret i København, hvor kronprinsesse Mary sad ved siden af Jahas lille datter Khadija i biografsalen.

SE BILLEDERNE: Kronprinsesse Marys smukke brocher

Mary glad for filmen

Kronprinsessen syntes godt om filmen, som handler om Jaha Dukurehs kamp mod omskæring af piger i Gambia, hvor 70% af alle piger bliver omskåret, når de er helt små.

Mary har i de senere år sat fokus på netop dette problem, der især er stort i Afrika, og dokumentaren var ifølge kronprinsessen et vigtigt bidrag i kampen for at stoppe omskæring.

Se videoen med kronprinsesse Mary her: