Torsdag, 27. oktober 2022 - af Christinna Braun

Se videoen: Det synes kronprins Frederik om dronning Margrethes beslutning

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprins Frederik. 

Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik har for første gang udtalt sig om dronning Margrethes beslutning.

Fra årsskiftet vil prins Joachims efterkommere ikke længere kunne kalde sig prinser og prinsesse.

 

Det meldte dronning Margrethe ud i en pressemeddelelse i slutningen af september, og siden har både prins Joachim, prinsesse Marie, grevinde Alexandra, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary kommenteret sagen, som hurtigt blev en krise i kongehuset.

Prins Joachim og hans familie var nemlig ikke tilfredse med, at børnenes titler bliver fjernet. Han kaldte det ”en straf” for børnene.

For første gang har kronprins Frederik nu udtalt sig om sagen. Det gjorde han, da han torsdag var på skolebesøg på Vibenshus Skole.

Se kronprins Frederik udtale sig i videoen over artiklen.

- Min mor har jo truffet den her beslutning alene fordi det er det, hun kan og det er det, hun vil. Og så har hun jo syntes, at det er nu, der skal træffes en beslutning. Som jeg også støtter og ser det rigtige i, sagde kronprins Frederik til den fremmødte presse.

 

Der er én chef, sagde kronprins Frederik om beslutningen.

- Jeg er jo selv interesseret i at det danske monarki holder sig slankt med tiden, så derfor støtter jeg min mors beslutning. Som hun har valgt og truffet. Som den chef på broen, som jeg nævnte for ikke så lang tid siden i en tale. Der er én chef, der har roret på den her båd. Og det er så hende. At jeg støtter den, det vil ikke være unormalt.

Se kronprins Frederik udtale sig i videoen over artiklen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden