Onsdag, 24. maj 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Seks dage efter grev Henriks konfirmation: Nu kan prins Joachim og prinsesse Marie fejre endnu en stor dag

Grev Nikolai, komtesse Athena, prinsesse Marie, grev Henrik, prins Joachim og grev Felix. 
Grev Nikolai, komtesse Athena, prinsesse Marie, grev Henrik, prins Joachim og grev Felix.
Foto: Jesper Sunesen
Onsdag den 24. maj er en helt særlig dag for prins Joachim og prinsesse Marie.

I sidste uge var det grev Henrik, der var den helt store hovedperson i den kongelige familie, for torsdag den 18. maj blev han konfirmeret.

Efter konfirmandens eget ønske fandt konfirmationen sted i Den Danske Kirke i Paris, hvor han har boet med sine forældre og lillesøster i næsten fire år.

På den store dag kom familie fra nær og fjern til den franske hovedstad, og grev Henrik fortalte, at han nød at være sammen med familien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er nu seks dage siden, at han blev fejret, og onsdag kan prinsefamilien markere endnu en stor dag. Den 24. maj er det nemlig præcis 15 år siden, at hans forældre, prins Joachim og prinsesse Marie, blev gift.

Prinsesse Marie og prins Joachim på bryllupsdagen i 2008.
Foto: Jesper Sunesen

Vielsen fandt sted i Møgeltønder kirke, og hele byen var på den anden ende på den store dag, hvor parret fejrede deres kærlighed til hinanden med familie og venner.

Efter vielsen holdt prins Joachim og prinsesse Marie privat bryllupsmiddag for de indbudte gæster på Schackenborg Slot, hvor de dengang boede.

I dag ser familiens liv noget anderledes ud, idet de er flyttet fra Danmark, og denne sommer venter der flere eventyr for familien, som flytter til USA og bosætter sig i Washington D.C.

Den 1. september tiltræder prins Joachim en ny stilling under Forsvarsministeriet som forsvarsindustriattaché på Danmarks Ambassade i den amerikanske hovedstad.

Grev Henrik på 14 og komtesse Athena på 11 flytter med til USA. Deres to storebrødre, grev Nikolai på 23 og grev Felix på 20, bor i København, hvor de studerer.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden