Tirsdag, 28. september 2021 — af Marianne Singer

Sikke en fest: Derfor bliver Marys tre næste døgn ekstra vilde

Kronprinsesse Mary ved uddelingen af Undervisningsprisen mandag. 
Kronprinsesse Mary ved uddelingen af Undervisningsprisen mandag. 
Foto: Hanne Juul
Der bliver rygende travlt for kronprinsesse Mary med både middage, officielle opgaver og en stor fejring i udlandet i de kommende tre døgn.

Der venter kronprinsesse Mary hele 15 kongelige opgaver i de næste tre døgn. 

Tirsdag eftermiddag deltager hun i DI's årlige topmøde i K.B. Hallen på Frederiksberg og kun halvanden time efter det slutter, inviterer kronprinsessen til stor middag for Mary Fondens præsidium hjemme i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Afsted efter festlig aften

Onsdag aften venter allerede næste festlige event, når kronprinsesse Mary sammen med kronprins Frederik deltager i Statsrådsmiddagen på Fredensborg Slot, som dronning Margrethe er vært for.

Dagen efter kommer det til at gå ekstra stærkt fra morgenstund, når kronprinsessen begynder sit travle program i Litauen, hvor hun skal på officielt besøg.

Stor fejring

I Litauens hovedstad Vilnius er kronprinsessen henover to dage med til at markere, at Danmark og Litauen i år kan fejre, at det er 100 år siden de to lande etablerede diplomatiske forbindelser. Samtidig er det 30-året for genetableringen af diplomatiske forbindelser efter Estland, Letland og Litauen løsrev sig fra Sovjetunionen i 1991
Det er Litauens præsident Gitanas Nausėda, der har inviteret kronprinsessen til at deltage i den officielle fejring og med under besøget er også udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen. Sidst de to rejste sammen var i juni, hvor de i Paris deltog i det internationale topmøde Generation Equality Forum. 
Flemming Møller Mortensen og kronprinsesse Mary i Paris i sommer. 
Foto: Martin Høien

Rejste sidst med kronprinsen

Kronprinsessen deltog i 2018 også i markeringen af 100-året for et andet baltisk lands selvstændighed, nemlig Letlands, dengang sammen med kronprins Frederik. 
Kronprinsesse Mary i Letland i 2018.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsparret i Letland i 2018. 
Foto: Hanne Juul
Derudover var kronprinsparret i starten af juni værter ved en middag i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg i forbindelse med markeringen af 100-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Estland, Letland og Litauen.  
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fornemme events

Under det officielle besøg i Litauen venter der kronprinsesse Mary en række fornemme begivenheder. Hun bliver torsdag formiddag budt varmt velkommen af landets præsident Gitanas Nausėda og hans hustru Diana Nausėdienė på det imponerende præsidentpalads og kommer her til at opleve en overflyvning med danske F-16 fly.

Dejlig festkoncert

Derudover hører der til de 12 programpunkter i Litauen blandt andet en kranselægningsceremoni på Antakalnis-kirkegården, åbningen af en udstilling på Vytautas Kasiulis Art Museum, hvor mere end 40 danske guldalderværker kan opleves, åbningen af et dansk-litauisk kunstseminar på Lithuanian National Museum of Art og en festkoncert med musikere fra Danmark, Estland, Letland og Litauen samt i slutningen af første dag, en middag på Den Danske Ambassade i Vilnius.

Starter tidligt

Dagen efter starter kronprinsessen tidligt på dagen med at åbne en dansk-litauisk konference på Universitetet i Vilnius, og derefter besøger kronprinsessen børnehaven Ruta, der arbejder med uddannelsesredskaber fra Den Litauiske Nationale Olympiske Komite. Der er også afsat tid til en officiel åbning af Senators Passage, der er en handelspassage i hjertet af hovedstaden samt et kokkeevent med grønt fokus. Og sidst men ikke mindst skal kronprinsessen hilse på en række udstationerede danske soldater i landet, inden hun rejser hjem til Danmark igen.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden