Søndag, 5. februar 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Skal prinsesse Benediktes børn også af med titlerne?

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Skal prinsesse Benediktes børn afgive deres titler ligesom prins Joachims?
Med venlig hilsen
René Nielsen

Kære René Nielsen
Nej, for deres titler har ikke noget med det danske kongehus at gøre. Prinsesse Benedikte har fire børnebørn. Hendes søn, prins Gustav, har som bekendt ikke fået børn, men begge hendes døtre, prinsesse Alexandra og prinsesse Nathalie, har fået to hver. Prinsesse Alexandra har sønnen Richard og datteren Ingrid, der er hhv. greve og komtesse von Pfeil und Klein-Ellguth efter deres far, grev Jefferson von Pfeil und Klein-Ellguth. Prinsesse Nathalie har sønnen Konstantin og datteren Louisa, der hedder Johannsmann til efternavn efter deres far, Richard Johannsmann. Prinsesse Benediktes børnebørn har med andre ord arvet deres titler og efternavn i overensstemmelse med de almindelige principper i fyrstelige og adelige familier, dvs. igennem faren, ligesom prinsesse Benediktes søn og døtre er hhv. prins og prinsesser af Sayn-Wittgenstein-Berleburg pga. deres fars titel som prins af Sayn-Wittgenstein-Berleburg. 
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.


Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden