29. nov. 2022
Af Marianne Singer

Sker samtidig med kronprinsesse Marys besøg på Buckingham Palace: Nu dropper dronning Camilla gammel kongelig tradition

Dronning Camilla
Dronning Camilla.
Foto: Ritzau/Scanpix
Dronning Camilla har har valgt ikke at ansætte hofdamer, men i stedet få hjælp af gode veninder på officielle opgaver. Den nye ordning begynder tirsdag, hvor kronprinsesse Mary er på besøg i London.

Ifølge flere britiske medier har dronning Camilla valgt at droppe den gamle tradition med at have en hofdame ved sin side på officielle opgaver.

I stedet kommer hun fremover til at få hjælp af såkaldte "Queen's companions".

Udover at modernisere titlen kommer de seks kvindelige assistenter ikke til at være ved dronningens side lige så ofte, som tidligere hofdamer ville have været.

Ærefuldt hverv

Det ærefulde hverv som assistent til dronning Camilla indebærer blandt andet, at de vil være tilstede ved officielle kongelige opgaver.

Til gengæld kommer de ikke til at hjælpe til med administrative opgaver.

Dronning Camilla lukker dermed ned for en lang kongelig tradition med hofdamer, ofte af adelig slægt, der går helt tilbage til middelalderen.

Mere uformelt

De nye assistenter kommer til at fungere på en mere afslappet og uformel måde end tidligere.

Assisterne kommer ikke til at få løn, men deres udgifter i forbindelse med det kongelige job vil blive dækket.

Pudsigt nok træder den nye ordning i gang tirsdag, hvor kronprinsesse Mary deltager i en reception som dronning Camilla er vært for på Buckingham Palace, med fokus på kampen mod vold mod kvinder og piger.

Kronprinsesse Mary deltager

Således kommer kronprinsesse Mary til at være tilstede første gang dronning Camilla har en af sine nye assistenter ved sin side.

Følgende personlige venner vil være blandt dronning Camillas assistenter - the Marchioness of Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick og Baroness Chisholm.

Derudover har dronning Camilla ansat major Ollie Plunket som en slags personlig assistent.

Dronning Elizabeths tidligere hofdamer kommer fremover til at assistere kong Charles ved arrangementer på Buckingham Palace og vil benævnes "ladies of the household".

Læs mere om: