6. feb. 2019
Af Ulrik Ulriksen

SØD VIDEO: Kronprinsesse Mary blev modtaget med stil af lille Virgil

I Skuespilhuset i København fik kronprinsesse Mary en helt speciel modtagelse, da hun ankom til markeringen af World Cancer Day.

På World Cancer Day var kronprinsesse Mary æresgæst hos Kræftens Bekæmpelse i Skuespilhuset i København, hvor hun blev modtaget med stil af den søde blomsterdreng Virgil Katring-Rasmussen på bare otte år.

Virgil er sin alder taget i betragtning en ganske rutineret skuespiller og har hovedrollen i "Røgfri kampagne"-filmen fra 2017. Han har desuden medvirket i en række film, kampagnefilm, serier og reklamer. Virgil har blandt andet spillet Birgitte Hjort Sørensens søn i TV2-serien Greyzone.

Kronprinsesse Mary på scenen

Efter modtagelsen gik kronprinsessen på scenen og overrakte en pris på 50.000 kroner til dagligvarekæderne Aldi, Coop, Lidl, Rema 1000, Salling Group samt Magasin. Mary overrakte Kræftens Bekæmpelses Hæderspris til dagligvarekæderne, fordi man i deres butikker gemmer tobakken væk, så den ikke har en fremtrædende placering på hylderne.

Pengene gav prisvinderne via Kræftens Bekæmpelse videre til Middelfart Produktionsskole som en anerkendelse af skolens arbejde for at forebygge rygning blandt eleverne, som er i alderen 16-25 år.

En ubærlig tanke

- Det er ubærligt at tænke på, at hver anden, der ryger hele livet, dør af det, sagde kronprinsessen i sin tale til begivenheden. Mary, som i den nære omgangskreds har oplevet venner med kræft, kom også ind på, hvor stor en forskel det gør, at man arbejder målrettet for at begrænse salg og forbrug af tobak.

Læs mere om: