Fredag, 25. december 2020 - af Ulrik Ulriksen

Søde juleminder: Mary og Frederik til julegudstjeneste i kærlighedens kirke

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Birger Storm
For kronprinsparret vil Vor Frue Kirke altid stå som noget specielt. På en helt særlig dag midt i julen for et par år siden nød Mary og Frederik at være tilbage i kirken, hvor de blev gift i 2004.

For kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var det noget helt særligt at være til julegudstjeneste på de første søndag i advent i 2017.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mary og Frederik mindedes kærlighedsfest

Det var på flere måder en helt særlig dag. Mary og Frederik var til fælleskirkelig fejring af Reformationen i Københavns Domkirke, der også er kendt som Vor Frue Kirke.

Første søndag i advent er begyndelsen på det nye kirkeår. Derfor var salmen "Vær velkommen, Herrens år" på programmet, og kronprinsparret sang med.

For Mary og Frederik fyldte andet end salmesang dog deres tanker, da de sad i det store kirkerum midt i København.

Romantisk højtidelighed

Den 14. maj 2004 blev kronprinsparret viet i Vor Frue Kirke, og det var en ceremoni, der var særdeles romantisk og følelsesladet. Kronprinsen fældede dengang en tåre, da han så sin skønne brud komme ind i Vor Frue kirke.

Mary tog Frederik i hånden

Det skete ikke denne gang, men da Frederik med Mary ved sin side sad og kiggede intenst rundt i den smukke kirke, og da hans hustru senere tog ham i hånden, var det som om, at de mindedes den smukke kærlighedsfest for 13 et halvt år siden.

Efter en dejlig festgudstjeneste forlod kronprinsparret glade kirken. Udenfor blev de mødt af mange københavnere og turister, der ønskede dem god december.

Midt i en tid med aflyste gudstjenester kan du i videoen herunder nyde kronprinsparret i kirke på en helt særlig dag:

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden