3. feb. 2022
Af Marianne Singer

Sødt øjeblik: Mary og de kongelige børn afslører magisk nyt portræt

Kronprinsesse Mary har sammen med børnene Isabella, Vincent og Josephine samt kronprins Frederik netop afsløret et fantastisk nyt portræt af sig selv malet af den herboende, spanskfødte kunstner Jesús Herrera Martínez på Frederiksborg Slot.

Det var et sødt og rørende øjeblik, da kronprinsesse Mary sammen med kronprins Frederik og deres tre yngste børn prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine torsdag eftermiddag afslørede et helt nyt og magisk maleri af kronprinsessen i Englesalen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg.

Det skete i forbindelse med, at kronprinsesse Mary i anledning af sin 50-års fødselsdag lørdag den 5. februar åbner særudstillingen "H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972-2022".

Hjemme på Amalienborg

Det nye portræt er udført af den spanskfødte kunstner Jesús Herrera Martínez, der siden 2016 har boet og arbejdet i Danmark.

Portrættet er iscenesat i kronprinsessens arbejdsværelse i Frederik VIII´s Palæ på Amalienborg og fortæller kronprinsessens historie ved at inddrage elementer fra arbejdsværelset såvel som fiktive symboler, der henviser til hendes australske baggrund.

Blandt andet i form af skyggespil på væggen, hvor man ser en eukalyptusplante.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp6155w.jpg
Kronprinsesse Marys nye portræt blev afsløret af børnene prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine sammen med kronprinsparret og kunstneren bag Jesús Herrera Martínez.
Foto: Hanne Juul

Stor betydning

Særudstillingen "H.K.H. Kronprinsesse Mary 1972-2022" viser kronprinsesse Marys store betydning for Danmark, og hvordan kronprinsesserollen er formet af tid og personlighed.

Historien om hele Danmarks kronprinsesse fortælles i udstillingen gennem portrætter, personlige genstande samt dragter og gallakjoler, som kronprinsesse Mary har båret ved særlige lejligheder.

Blandt andet kan man på udstillingen se kronprinsessens skoleuniform og skolediplomer fra opvæksten i Tasmanien, brudekjolen fra brylluppet i 2004 og et eksempel på den særegne Donaldson-kilt, som John Donaldson bar, da han førte sin datter til alteret ved brylluppet i 2004.

Kronprinsfamiliens grønlandske nationaldragter samt kronprinsparret og prins Christians færødragter og billeder fra rejser viser desuden kronprinsessens store tilknytning til Grønland og Færøerne.

Du kan se flere billeder i galleriet øverst i artiklen.

Læs mere om: