Som to dråber vand - se, hvem prinsesse Isabella ligner

Ligheden er slående. Hvis billederne var i de samme farver, vill det være svært at se forskel på Isabella og Ingrid.
Ligheden er slående. Hvis billederne var i de samme farver, vill det være svært at se forskel på Isabella og Ingrid.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET m.fl.
Prinsesse Isabella og dronning Ingrid minder så meget om hinanden, at det er svært at kende forskel.

Det er ikke til at vide, om prinsesse Isabellas oldemor, dronning Ingrid, også var en lille krudtugle, da hun var fire år, men billedet af den lille Ingrid, der sidder i en vindueskarm og kikker på en guldfisk, ligner i hvert fald fuldstændig Isabella fra tvillingedåben i Holmens Kirke for nylig.

De har de samme runde kinder, den samme lille næse og de samme små, buttede arme. Ja, selv frisuren med skilning i venstre side er den samme.

Billedet af den lille Ingrid stammer fra et blad, udgivet af det svenske forlag, Åhlén & Åkerlund, i 1935 i anledning af den svenske prinsesse Ingrids bryllup med den danske kronprins Frederik. Her blev Ingrids opvækst fortalt i både tekst og billeder, og et af dem er altså fotoet med guldfiske-akvariet, hvor hun ligner sit oldebarn, Isabella, på en prik.

Prinsesse Isabella blev født i 2007, syv år efter dronning Ingrids død, og da hun blev døbt, fik hun Ingrid som et af sine fire navne. Hun boede også de første år i sin oldemors hus, Kancellihuset i Fredensborg, som var dronning Ingrids sidste hjem. Palæet på Amalienborg, hvor kronprinsfamilien nu bor, var også dronning Ingrids.

"Sessan" og "Bella"
Isabellas oldemor blev kaldt "Sessan", det svenske kælenavn for prinsesse, fra hun var ganske lille. Isabellas kælenavn er "Bella". Ingrid havde to ældre brødre, og i bladet fortælles det, at hun var "en fin legekammerat for de store" og "en omsorgsfuld storesøster for de små".

At Isabella og prins Christian også har det fint sammen, var tydeligt under barnedåben, hvor de kom gående hånd i hånd, ligesom Isabella også viste kærlig interesse for sine små tvillingesøskende under dåbshandlingen. Så måske ligner hun også her sin oldemor. Det fortælles også om Ingrid, at hun "elskede at klæde sig ud" og "gik vildt op i rollen". Det samme kunne man sagtens forestille sig om prinsesse Isabella, der for nylig dansede i tylsskørt på vej til afdansningsbal på sin danseskole.

Prinsesse Ingrid fik tidligt sin egen lille have på den svenske kongefamilies sommerslot, Sofiero, hvor hun hurtigt lærte navnene på de forskellige blomster og passede dem "med stor omhu". Lige præcis dén interesse har Isabella vist ikke arvet. I hvert fald ikke endnu.

Som fireårig lignede prinsesse Ingrid og prinsesse Isabella hinanden som to dråber vand. Det viser de to billeder, men om Isabella bliver ved med at ligne sin oldemor, kan kun tiden vise.

De to små prinsesser skreg i øvrigt begge to i vilden sky ved deres barnedåb. Isabella i begyndelsen af dåbshandlingen, og Ingrid da det hele var vel overstået, og hun havde fået navnene Ingrid Victoria Sofia Louise Margareta.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden