30. aug. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Spændende dag i vente for Athena og Henrik

Prins Henrik og prinsesse Athena
Prins Henrik og prinsesse Athena
Foto: Martin Høien
For prinsesse Athena og prins Henrik begynder hverdagen nu efter en lang sommerferie i Frankrig.

Efter en lang sommerferie begynder hverdagen nu i Frankrig, hvor også børn og unge skal tilbage på skolebænken.

I Danmark har børnene i et par uger været tilbage i skole efter sommerferien, men i Frankrig begynder skoleåret efter planen først i denne uge.

Athena og Henrik skal i skole

I Paris, hvor prins Joachim og prinsesse Marie og deres to børn prinsesse Athena, 8 år, og prins Henrik, 11 år, har fast privat base, er der ifølge de franske myndigheders planer og retningslinjer skolestart mandag den 31. august.

Sommerferie i Cayx

Det har været en lang og god sommerferie for prinsesse Athena og prins Henrik, der med deres forældre har nydt mange dejlige dage på Chateau de Cayx, men sommeren har også budt på et chok.

Prins Joachim hårdt ramt

Prins Joachim blev i sommerferien ramt af en blodprop i hjernen og efterfølgende opereret.

Nu har han det efter omstændighederne godt, og han vil helt sikkert nyde at se sine små børn tage hul på skoleåret på deres skole i den franske hovedstad.

Vigtigt med skolestart

Ifølge Frankrigs undervisningsminister Jean-Michel Blanquer er det vigtigt at få børnene i skole igen på trods af corona-problemerne.

Mindre farligt i skole

- Vi må ikke gøre børnene til ofre for vores sundhedsberedskab. Især ikke når det ifølge mange læger er mindre farligt for dem at gå i skole end at blive hjemme, siger han i et interview med tv-kanalen RTL

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse om kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, som fortæller om prins Joachim, og så har vi talt med prins Nikolai, der fyldte 21 år i fredags.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb35-forsider.jpg

Læs mere om: