12. maj. 2020
Af Marianne Singer

Spændende detaljer: Se Frederiks hyggelige hjemmekontor

Kronprins Frederik.
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik tog tirsdag formiddag ind til byen for at arbejde hjemme fra sit hyggelige kontor på Amalienborg.

Rundt omkring i Europas kongehuse bliver der arbejdet flittigt hjemme fra slotte og palæer på grund af coronakrisen.

Således også i Danmark, hvor kronprins Frederik tirsdag formiddag tog ind på sit kontor i Frederik 8.s Palæ på Amalienborg for at klare et vigtigt job.

Til daglig bor kronprins Frederik for tiden sammen med sin familie i Kancellihuset i Fredensborg.

Sjældent indblik

Kongehuset har lagt flere billeder ud fra mødet på Facebook og Instagram, hvor man kan se en velforberedt kronprins sidde klar med håndskrevne noter.

"I formiddags deltog H.K.H. Kronprinsen i det årlige styringskomitémøde i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet. Centret er et internationalt center for levering af forskningsbaseret viden om offentlig ledelse og blev åbnet for to år siden i anledning af Hans Kongelige Højheds 50-års fødselsdag.⁣" skriver kongehuset til opslaget, hvor man for første gang får kronprins Frederiks hjemmekontor at se så detaljeret.

"Ved videomødet var én af hovedpointerne, at ledelsesudvikling og ledelsesevaluering er særligt relevant efter COVID-19-krisen. Kronprinsen er medlem af centrets styringskomité, der arbejder med at sikre centrets internationale position. Centret er forankret på Institut for Statskundskab, hvorfra Kronprinsen i 1995 blev cand.scient.pol.⁣ ⁣

Ved videomødet deltog to internationale topforskere og repræsentanter fra Aarhus Universitet samt administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fra Købmand Herman Sallings Fond.⁣" skriver kongehuset endvidere til opslaget.

Mange spændende detaljer

På de fine billeder kan man blandt andet se moderne og ældre kunst på væggene, der viser kronprinsens store kunstinteresse, håndsprit fra det danske mærke Tromborg, en fastnettelefon, lidt drikkevarer på skrivebordet og en mobiltelefon.

Derudover er en sød detalje et billede af kronprinsesse Mary på hundeslædetur i Grønland.

Under styringskomitémødet deltog også kronprins Frederiks privatsekretær, Morten Roland Hansen, kan man se på skærmbilledet med mødedeltagerne.

Læs mere om: