9. jul. 2021
Af Marianne Singer

Spændende nyt fra prins Joachim: Klar til kæmpe fejring

Prins Joachim. 
Prins Joachim.
Foto: Hanne Juul
Prins Joachim er klar til at deltage i Frankrigs nationalfejring som Danmarks repræsentant.

Der venter prins Joachim en festlig oplevelse, når han i næste uge, onsdag den 14. juli, er blandt de officielt inviterede til fejringen af Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Prins Joachim har siden september 2020 arbejdet som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris og det er i den egenskab, at han deltager i den traditionsrige begivenhed.

Prægtig parade

Sammen med blandt andre Frankrigs præsident Emmanuel Macron og flere andre udvalgte forsvarsattachér kommer han til at overvære en stor og prægtig militærparade på Champs-Élysées.

Prins Joachim og prinsesse Marie flyttede sammen med deres prins Henrik, 12, og prinsesse Athena, 9, til Paris i september 2019.

Anden måde

Her har de også skullet vænne sig til en anden måde at holde sommerferie på.

For i Frankrig varer skolernes sommerferie længere og starter senere end i Danmark.

Lang skoleferie

Således har prins Henrik og prinsesse Athena ligesom alle andre franske børn først fået fri fra skole tirsdag den 6. juli.

Og de skal først tilbage i skole den 2. september.

Måske først ferie i august

Dermed kan det være, at prins Joachim og prinsesse Marie ligesom mange andre franske forældre vælger at holde det meste af deres ferie i august.

Nu hvor prinseparrets børn har sommerferie kan de meget vel være, at de også tager med deres mor hen for at se militærparaden på den store festdag.

Læs alt om den danske kongelige families sommerplaner i det nye nummer af BILLED-BLADET:

https://imgix.billedbladet.dk/web_0.jpg

Læs mere om: