Onsdag, 9. februar 2022 - af Marianne Singer

Spændende udfordring: Nu skal prins Christian prøve noget helt nyt

Prins Christian på et af de officielle portrætter fra hans 15-års fødselsdag.

Prins Christian på et af de officielle portrætter fra hans 15-års fødselsdag.

Foto: Franne Voigt for Kongehuset
Kronprinsparrets ældste søn, prins Christian, 16, kan se frem til en spændende uge i næste måned.

Prins Christian skal som kostelev på Herlufsholm Skole prøve noget helt nyt næste måned, når skolens 1.g-elever trækker i arbejdstøjet og skal ud og lave frivilligt arbejde.

Ifølge skolens pressemeddelelse sendes de omkring 125 gymnsieelever ud som frivillige i Næstved i Frivillighedsugen den 14. til den 16. marts med målet om, at inspirerede unge bliver motiverede voksne, der tager ansvar for fremtiden. 

Mange muligheder

Blandt de steder, som prins Christian kan blive udsendt til med de andre elever er kommunens Park og Vej, Center for Sundhed og Ældre, og Røde Kors-butikken. 

Halvdelen af Herlufsholms 600 elever kommer fra lokalområdet, og også af den grund prioriterer skolen, at eleverne udfører frivilligt arbejde i Næstved for at bakke op om en frivillighedskultur i byen.

Glæder sig

Rektor på Herlufsholm Skole, Mikkel Kjellberg, glæder sig til at sende eleverne ud i lokalområdet og sætter pris på samarbejdet med Næstved Kommune, Frivilligcenter Næstved og de andre organisationer:

- Det har siden 2020 været et mål for Herlufsholm, at alle elever deltager i frivilligt arbejde, og derfor bliver det spændende, når eleverne nu skal ud i lokalområdet og gøre en forskel. Målet er, ud over den sociale dannelse, at eleverne skal opleve glæden ved at gøre noget godt for andre. Jeg håber, at vi med det brede samarbejde med blandt andre Næstved Kommune kan udfordre eleverne, så alle finder deres plads og kan fortsætte som frivillige, når Frivillighedsugen er slut.

Prins Christian flyttede i august sidste år ind på Herlufholms kostafdeling i Næstved for at begynde i gymnasiet.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden