2. dec. 2012
Af af Jan Bergman

Statsministeriet syltede kronprins Frederik

kronprins Frederik
kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Et ønske fra kronprins Frederik om at træde ind i ny rådgivende rolle blev aldrig besvaret af Statsministeriet.

Man skulle tro, at når Statsministeriet modtager en henvendelse på vegne af kronprins Frederik, så bliver den taget alvorligt, og et svar falder hurtigt. Men sådan er det tilsyneladende ikke altid - faktisk mangler kronprinen stadig at få sit svar.

Ifølge sporten.dk ønskede kronprins Frederik at blive optaget i et nyt ekspertpanel, der skulle rådgive Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) ledelse om international idrætspolitik.

Ønsket kom et år efter kronprinsen var blevet optaget som medlem af både Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og bestyrelsen i Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

I en e-mail, som DIF's direktør, Karl Christian Koch, sendte til IOC-koordinationsgruppens sekretær, Charlotte Krüger, 4. maj 2011 undrede direktøren sig over, at Statsministeriet ikke reagerede på en henvendelse fra DIF om kronprinsens olympiske virke. Direktøren klagede over, at ministeriet ikke havde svaret på en skriftlig opfordring til kronprinsen om at blive medlem af et nyt rådgivende Advisory Board, der netop var blevet nedsat af DIF, skriver sporten.dk.

Ifølge DIF's formand, Niels Nygaard, fik direktøren dog aldrig noget svar, og planerne blev derfor skrinlagt.

Formanden bekræfter også, at Statsministeriets tavshed i sagen var medvirkende årsag til, at DIF opgav planen, skriver sporten.dk.

Læs mere om: