Stolt kronprinsesse Mary bød publikum på særlig premiere

Kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET

På en stor konference med fokus på fællesskab præsenterede kronprinsesse Mary en helt ny video fra Mary Fonden. Videoen bød på barske historier fra det virkelige liv.

Fredag, 9. juni 2017 - af Ulrik Ulriksen

Kronprinsesse Mary holdt en stærk tale på en stor konference med Mary Fonden og Trygfonden som overordnede værter.

I talen kom kronprinsessen ind på, hvor vigtigt det er at være en del af et fællesskab, og at det betyder meget for det enkelte menneskes sundhed at tilhøre en gruppe eller et socialt fællesskab i såvel fritiden som på arbejdspladsen.

Stolt kronprinsesse

Mary introducerede også med stor stolthed en ny video med fokus på temaet fællesskab og gruppepres.

I videoen var der flere anslag til barske historier fra det virkelige liv.

En af historierne var om en ung mand, der fortrød, at han af personer i sin omgangskreds var blevet presset til at have seksuel omgang med en prostitueret. Noget han den dag i dag fortryder og har det dårligt med.

Videoen blev vel modtaget af det store publikum, der blandt andet talte minister Mai Mercado og konferencier Nynne Bjerre, og det var tydeligt, at kronprinsessen som repræsentant for Mary Fonden var meget tilfreds med den lille film med det store budskab.

Alle kan falde udenfor fællesskaberne

Overordnet set går det ellers godt med fællesskabet i Danmark. De fleste danskere føler selv, at de lever et godt og meningsfuldt liv med få sociale og sundhedsmæssige problemer og en følelse af at være en del af samfundet.

Undersøgelser viser imidlertid også, at fire procent af danskerne har omfattende sociale og helbredsmæssige problemer og føler, at de står uden for samfundets fællesskaber. 

Og det er ifølge Tryg Fonden alle grupper af mennesker, der kan falde uden for fællesskaberne. Rammes man af kronisk sygdom, bliver skilt eller mister sit job kan det eksempelvis føre til, at man trækker sig fra sin omgangskreds. 

VIDEO: Kronprinsesse Mary modtog prestigefyldt pris