20. nov. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Stor dag: Mary i helt ny rolle

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
Med god udstråling og faglig skarphed var kronprinsesse Mary i en af hovedrollerne i en live-transmitteret samtale med unge piger.

I dag, fredag den 20. november, er det 31 år siden, at FN’s generalforsamling vedtog Børnekonventionen, der fastlægger rettigheder for børn i hele verden.

Det er en stor dag for alle, både børn og voksne, og siden 2015 er dagen blevet fejret som Børnenes Dag, hvor der blandt andet bliver sat fokus på børns ret til medbestemmelse, sundhed, udvikling og tryghed.

Kronprinsesse Mary i værtsrolle

I forbindelse med markeringen af Børnenes Dag talte kronprinsesse Mary fredag formiddag i Tivoli med de tre børn, Thea, Vilma og Esther, om deres håb og forventninger til fremtiden.

Samtalen blev vist live på Facebook.

Kronprinsesse Mary på Børnenes Dag
Kronprinsesse Mary på Børnenes Dag
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix

Samtalen i Tivoli blev styret af DR-vært Sofie Østergaard, men det var i høj grad kronprinsesse Mary, der i en helt ny rolle som vært eller medvært i studiet på meget overbevisende måde stillede spørgsmål til de tre unge piger.

Mary havde glædet sig

- Jeg har særligt glædet mig til at tale med jer, sagde Mary indledningsvis og stillede så spørgsmål til pigerne i studiet.

- Hvordan er det at være barn og ung i Danmark i dag? Hvad er godt ved det og hvad er måske mindre godt ved det, lød det blandt andet fra kronprinsessen i samtalen, som kan opleves ved at trykke på dette UNICEF Danmark Facebook-link.

Stor inspiration

- Det har været utroligt inspirerende at tale med jer og høre om jeres dybe engagement for at gøre noget for børn og unge i Danmark, kom det afslutningsvis fra kronprinsesse Mary takkede dem for indsatsen

- Tak for det arbejde, I gør. Det er fantastisk, lød det fra Mary, der selv var en god vært i samtalen.

- Tak til dem kronprinsesse Mary, jeg synes, det var nogle rigtig flotte ord, De lige fik sagt til sidst, sagde Esther på vegne af de tre piger i studiet.

Læs mere om: