Lørdag, 11. marts 2023 — af Ulrik Ulriksen

Stor mystik: Hvorfor må kronprins Frederik lade sig afløse af familiemedlem i den kommende tid?

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Det er en travl og udfordrende tid for den kongelige familie. Dronningen er i gang med genoptræning af sin ryg efter operationen den 22. februar, og kronprins Frederik har derfor været regent i flere uger. Den kommende tid skal Frederik afløses to gange på den vigtige post.

Kronprins Frederik har i flere uger været regent, og dermed har han varetaget dronning Margrethes forpligtelser som statsoverhoved.

Det har været nødvendigt, fordi dronning Margrethe i de næste mange uger må koncentrere sig om at genoptræne ryggen efter sin operation på Rigshospitalet den 22. februar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsen har de seneste tre uger to gange været afløst af prinsesse Benedikte, som blandt andet var rigsforstander, da kronprinsparret var på officielt besøg i Indien.

Også weekenden den 4. og 5. marts var prinsesse Benedikte rigsforstander, og BILLED-BLADET fik i den forbindelse at vide, at kronprinsen af private årsager ikke kunne være regent den weekend.

Kronprins Frederik afløses af prinsessen

Nu er der igen i de kommende uger to gange, at kronprinsen må lade sig afløse af prinsesse Benedikte.

Ifølge den nyligt opdaterede kongelige kalender er prinsesse Benedikte rigsforstander i perioden den 16.–19. marts og igen i perioden den 22.–25. marts.

Det er muligvis igen private planer, der kommer i vejen for, at kronprinsen i de i alt otte dage ikke har mulighed for at være regent.

Kronprins Frederik kan have lagt private planer

På de otte dage er der i den kongelige kalender i skrivende stund ikke anført officielle programpunkter for kronprinsen

Kronprins Frederik sørger som regent for at varetage dronningens forpligtelser som statsoverhoved, når dronningen er forhindret heri som for eksempel ved ophold i udlandet eller som i øjeblikket, fordi Majestæten genoptræner ryggen.

Dronningens forpligtelser som statsoverhoved varetages af kronprinsen som regent, og når han for eksempel er ude af landet, træder prins Joachim eller prinsesse Benedikte til som rigsforstandere, og også kronprinsesse Mary kan være rigsforstander.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden