29. apr. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Stor undren efter nye billeder af Mary og Frederik

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik
Foto: Martin Høien
Danmarks kronprinspar mødtes for nylig digitalt med det svenske kronprinsessepar og det norske kronprinspar. Efter mødet stiller mange det samme spørgsmål.

Forleden kunne man se nye billeder af et royalt digitalt topmøde mellem Danmarks kronprins Frederik og kronprinsesse Mary samt Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel og endelig Norges kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Mary og Frederik talte med venner

På de skandinaviske kongehuses sociale medier vælter det stadig ind med begejstrede kommentarer fra både danskere, svenskere og nordmænd, og der er også rigtig mange kommentarer fra royale fans fra andre steder ude i verden.

Mange stiller det samme spørgsmål

Rigtig mange undrer sig over det samme og stiller som følge heraf nogenlunde samme spørgsmål.

- Er nysgerrig….hvilket sprog taler de sammen, lyder det fra en undrende fan, mens et par andre skriver ”hvilket sprog taler de, når de mødes” og ”taler de engelsk eller forstår de hinandens sprog”.

Endnu en interesseret royalist stiller dette spørgsmål:

“Taler de dansk, norsk og svensk sammen?”

Og svaret på det sidste spørgsmål er faktisk ”ja”.

Kongelige med godt sprogøre

Dansk og svensk og norsk ligger ret tæt på hinanden.

Både hvad angår ord, udtale og grammatik er der mange fælles træk, og selvom der naturligvis er stor forskel i musik og rytme i de forskellige sprog, hvilket betyder, at ikke alle skandinaver forstår hinandens sprog, så er dette ikke tilfældet i den lille lukkede kreds af kongelige, som denne artikel omhandler.

Både Mary og Frederik og Victoria og Daniel samt Haakon og Mette-Marit har så veludviklet et sprogøre, at de uden de store problemer kan kommunikere med hinanden på deres egne sprog uden at slå over i engelsk.

Læs mere om: