Onsdag, 5. februar 2020 — af Marianne Singer

STORT TILLYKKE: Kronprinsesse Mary fylder 48 år

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary. 
Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsesse Mary er en utrolig populær og flittig repræsentant for det danske kongehus. Onsdag den 5. februar 2020 fylder hun 48 år.

For tiden har kronprinsesse Mary base i Schweiz, mens hendes og kronprins Frederik fire børn går i skole i Verbier. 

Men heldigvis vender kronprinsesse Mary om knap to måneder igen hjem til Danmark og bliver uden tvivl modtaget med åbne arme af både kronprins Frederik og danskerne. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Højt elsket

For kronprinsesse Mary er ikke bare højt elsket af sin familie, men også utrolig værdsat af danskerne for sit sympatiske væsen, sin store karisma, sit helhjertede engagement og elegante stil.

Og så selvfølgelig for at gøre kronprins Frederik så glad og lykkelig.    

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik bor til daglig med deres børn, prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 12, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg i hjertet af København. 

Familien betyder alt

Ligesom kronprins Frederik har kronprinsesse Mary altid prioriteret familien højt og er kendt som nærværende og kærlige forældre, der er tætte på deres børn. 

Meget er sket siden kronprinsesse Mary tog de første skridt ind i den kongelige verden ved den officielle forlovelse med Frederik den 8. oktober 2003. 

Vigtigt engagement

Efter at have virket en smule nervøs i begyndelsen fandt kronpinsesse Mary sig hurtigt tilrette i de kongelige rammer.

Det skete blandt andet gennem hendes mange protektioner og oprettelsen af Mary Fonden i 2007.

Som formand for Mary Fonden har kronprinsesse Mary sidenhen kæmpet mod social isolation og haft fokus på kampen mod mobning, vold i hjemmet og Ensomhed.  

Vækker begejstring

Kronprinsesse Mary har gennem årene adskillige gange vakt begejstring hos danskerne, blandt andet da hun ved kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018 holdt en både personlig og humoristisk kærlighedstale til sin mand ved gallafesten på Christiansborg Slot. 

Og så har hun imponeret sin svigermor dronning Margrethe så meget gennem tiden, at hun i oktober fik tildelt en ekstra og meget fornem funktion som rigsforstander.  

Der er masser af power i kronprinsesse Mary, som uden tvivl også vil sprede lykke og glæde omkring sig i de kommende år som en vigtig del af det danske kongehus. 

Onsdag den 5. februar 2020 bliver hun uden tvivl fejret stort på sin 48-års fødselsdag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden