5. sep. 2020
Af Marianne Singer

Stort tillykke: Marys elskede far fylder 79 år!

John Donaldson bliver helt sikkert fejret stort af sin familie, når han lørdag fylder 79 år.

Det er en mand med en helt særlig plads i kronprinsesse Marys hjerte, som lørdag den 5. september fylder 79 år - hendes elskede far, John Donaldson.

Den anerkendte matematikprofessor er kendt som en karismatisk og charmerende mand, der er imødekommende og venlig overfor de mennesker, der krydser hans vej.

En kæmpe støtte

Men fremfor alt er han en kæmpestøtte for kronprinsessen, hans yngste datter, der altid har kunnet regne med ham, selvom afstanden har været stor.

​​John Dalgleish Donaldson er ifølge kongehusets hjemmeside professor i anvendt matematik og født i Skotland den 5. september 1941.

Til Australien

Han blev gift med Marys mors, Henrietta Clark Donaldson, i Edinburgh, Skotland, den 31. august 1963 og de emigrerede til Australien i november samme år.

I 1975 fik de australsk statsborgerskab.

Kronprinsessens mor arbejdede som direktionssekretær for rektor ved University of Tasmania og var højt elsket af Mary og hendes tre søskende, Jane, Patrica og John.

Tragisk tab

Ulykkeligvis døde Henrietta den 20. november 1997 efter komplikationer efter en hjerteoperation.

En knusende sorg for hele familien, der derefter rykkede endnu tættere sammen.

Fandt igen kærligheden

Fire år senere fandt John Donaldson igen kærligheden med den britiske forfatter Susan Donaldson, og de blev gift den 5. september 2001.

Dermed kan John og Susan også denne lørdag fejre 19-års bryllupsdag.

Læs mere om: