Stort tillykke med fødselsdagen: Prins Christian fylder 14 år

Prins Christian og kronprins Frederik i et dejligt "far og søn"-øjeblik, da de var til pokalfinale i fodbold på Færøerne. 

Prins Christian og kronprins Frederik i et dejligt "far og søn"-øjeblik, da de var til pokalfinale i fodbold på Færøerne. 

Foto: Hanne Juul
Kronprinsparrets ældste barn runder i dag de 14 år. Prins Christian er en god dreng og en helt perfekt storebror for sine tre yngre søskende.

Prins Christian kan i dag lade sig fejre i anledning af sin 14-års fødselsdag, og hjemme hos familien, der sandsynligvis holder efterårsferie i denne uge, bliver der nok sunget fødselsdagssang og råbt hurra.

Christian har i løbet af årene gjort sig fint bemærket som markant medlem af kronprinsfamilien. 

Bevidst om sin rolle

De tidlige år var alle begejstret for Mary og Frederiks lille og nuttede dreng, der bare var smilende og havde det skønt, uanset hvornår man så ham.

De senere år er det en anderledes moden dreng, der har ført sig fint frem og repræsenteret kongehuset med stil.

På Færøerne sidste år viste prins Christian, at han er bevidst om sin rolle som royal profil.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Han deltog sammen med sin far i et par officielle begivenheder, og det var tydeligt, at kronprinsen var stolt af at have sin ældste søn ved sin side på job for Danmark.

Frederik og Christian samarbejdede blandt andet om at overrække en pokal til vinderne af herrernes fodbold-pokalfinale på Færøerne. Det klarede Christian til en guldmedalje.

I skole i Schweiz

Først og fremmest er prins Christian en god søn og en rigtig sød storebror for sine yngre søskende prinsesse Isabella, 12 år, samt prins Vincent og prinsesse Josephine, 8 år.

I det hele taget er prins Christian gennem en god og sund udvikling.

Og apropos udvikling så begynder Christian og hans tre søskende på den internationale skole Lemania-Verbier International School i begyndelsen af 2020.

I tolv uger skal  kronprinsparrets fire børn gå i skole i Alperne i Schweiz, og det særlige forløb vil helt sikkert give prins Christian et ekstra skub og dermed sætte yderligere gang i den sunde udvikling, han allerede har gang i.

Lyt til udsendelsen "Prins Christian og hans helt særlige rolle" fra Danmarks royale podcast herunder og find flere udsendelser ved at klikke her.

Listen to "Prins Christian og hans helt særlige rolle" on Spreaker.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden