Tæt på knuste efterladte: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary følte sorgen

Se også:

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var tæt på sorgfulde efterladte under mindegudstjeneste i Holmens Kirke i forbindelse med Flagdag for Danmarks udsendte

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sad kun få meter fra de knuste efterladte til dræbte i international tjeneste, da de mandag eftermiddag deltog i en mindegudstjeneste i Holmens Kirke i forbindelse med Flagdag for Danmarks udsendte. 

Foto: Lars H. Laursen

Noget, der tydeligvis gjorde dybt indtryk på kronprinsparret, kunne man se på deres alvorsfulde blikke undervejs.

Og det var da også svære følelser, der kom til udtryk blandt de efterladte på de første rækker med smertelige tårer, der ikke kunne holdes tilbage. 

Stemningsfuld stund

Samtidig var det også en højtidelig og stemningsfuld stund, hvor de faldne blev hædret på rørende vis af blandt andet udenrigsminister Jeppe Kofod.

Undervejs blev der sunget smukke salmer af Holmens Kantori, bedt Fadervor og lyttet til en fin prædiken af orlovspræst Peter Thyssen. 

 

Mange fornemme gæster

Med til at mindes og hædre de danskere, der har mistet livet på mission i udlandet, var udover kronprinsparret højtstående repræsentanter fra regeringen, folketinget, forsvaret, politiet og beredskabsstyrelsen. 

Derudover deltog soldater fra de enheder, der har været udsendt siden sidste Flagdag. 

Særlig dag

Den 5. september er den officielle Flagdag for Danmarks udsendte.

Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009, og formålet med Flagdagen er at hædre de personer, som er eller har været udsendt på en mission af Danmark samt anerkende den professionelle indsats, som de udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden