Tilbage efter ferien: Sommerflot Frederik i højt humør

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Hanne Juul
Det var med smil og glimt i øjet, at kronprins Frederik fredag ankom til sin første arbejdsdag efter ferien.

Efter en lang og dejlig sommerferie i blandt andet Sønderjylland og Skagen vendte en veloplagt kronprins Frederik igen tilbage på arbejde fredag.

Første kongelige opgave skulle faktisk allerede have fundet sted onsdag i Aarhus, men besøget blev aflyst på grund af den aktuelle corona-situation.

Klar til festlig dag

Kronprins Frederik ankom til Asnæsværket i Kalundborg klokken 13.00 og var derefter klar til at indvie værkets nye blok.

Giv BILLED-BLADET i julegave – det er nemtKlik og læs hvordan!

Ved ankomsten hilste han bl.a. på klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen på korrekt corona-manér med en albue-mod-albue-hilsen. 

Kronprins Frederik og Dan Jørgensen
Foto: Hanne Juul

Kronprins Frederik og Dan Jørgensen

Asnæsværket har været igennem en omstilling fra sort til grøn energi og gennem de sidste tre år gennemgået en omfattende ombygning.

Stor omstilling 

Værkets nye blok 6 kan nu levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler, da produktionen er omstillet til at fyre med resttræ fra bæredygtigt skovbrug.

Kronprins Frederik besøgte også Asnæsværket i Kalundborg midt i maj under coronakrisen, hvor der på en nedlukket fabrik ved værket blev sat en nødproduktion af ethanol i gang. 

Ethanol kan anvendes i desinfektionsmidler såsom håndsprit, og da der i Danmark ikke var en stor egenproduktion af ethanol, var der behov for det. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden