Mandag, 14. maj 2018 - af Ulrik Ulriksen

TILLYKKE: Kronprinsesse Mary og Frederik fejrer 14-års bryllupsdag

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Arkivfoto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Mandag er det 14 år siden, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev viet i Vor Frue Kirke i København. Det royale bryllup den 14. maj 2004 er det måske mest romantiske kongelige bryllup i nyere tid.

Ikke et øje var tørt, heller ikke gommens, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sagde ja tak til et liv sammen ved deres romantiske bryllup i Vor Frue Kirke i København. Det var en historisk begivenhed, som man kun kan blive blød i såvel hjerte og knæ af at tænke tilbage på. Mon ikke hovedpersonerne selv mindes dagen den 4. maj 2004, når de fejrer 14-års bryllupsdag eller Elfenbensbryllup.

Kronprinsparret klar til ny karettur

Et af højdepunkterne for 14 år siden var, da Mary og Frederik kom ud ad kirken og steg op i en karet, som førte dem gennem den gamle del af hovedstaden. På Strøget gjorde brudeparret blandt andet stor lykke, mens de rullede afsted smilende og vinkende til højre og venstre. Ganske snart skal kronprinsparret igen ud at køre i karet på Strøget. Det sker i forbindelse med fejringen af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag den 26. maj. Når Frederik med sin elskede hustru og parrets fire børn har været ude på balkonen midt på fødselsdagen, så skal kronprinsparret samme aften køre i karet fra Amalienborg til gallataffel på Christiansborg Slot. Karetruten fører dem blandt andet gennem Strøget præcis som i 2004.

Frederik gav Mary en gave

Bryllupsdagen er en helt privat begivenhed, som Mary og Frederik fejrer uden mediernes fokus. Da de fejrede deres 10-års bryllupsdag, var det dog under et officielt besøg til Polen. Ved den lejlighed bemærkede journalister og fotografer, at kronprinsesse Mary bar et nyt armbånd. Det var en gave fra Frederik til sin elskede hustru i den helt særlige anledning.

Herunder kan du se et galleri med fotos, der viser kærligheden mellem vores kronprinspar:

GALLERI: Mary og Frederik viser kærligheden

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden