5. feb. 2012
Af af Anna Johannesen

Tillykke Mary! I dag fylder kronprinsessen 40 år

kronprinsesse Mary 40 år
I dag fylder kronprinsesse Mary 40 år.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Fire skønne børn og en dejlig ægtemand: Marys runde fødselsdag står i familiens tegn.

Frederik og Mary har aldrig lagt skjul på, at de ønskede sig børn, og dét ønske, kan man da roligt sige, er gået i opfyldelse. Siden parret blev gift i 2004, er familien blevet forøget med fire. Først kom prins Christian, halvandet år efter prinsesse Isabella og lige knap fire år senere et par tvillinger, oven i købet af hver sit køn. Dét var en stor og glædelig overraskelse for hele den kongelige familie, men mest selvfølgelig for Mary og Frederik.

Da Mary var gravid første gang, ønskede hun og Frederik ikke at vide, om det blev en dreng eller en pige. Det samme var tilfældet med nummer to, men med tvillingerne vidste de godt, at det blev en dreng og en pige.

I dag er prins Christian seks år og går i 0.-klasse på Tranegårdskolen i Gentofte. Prinsesse Isabella er fire og går i Garnison Sogns Børnehave, ganske tæt ved Amalienborg. Tvillingerne, der fyldte ét år den 8. januar, bliver passet hjemme. De har endnu ikke lært at gå, "men de arbejder på det", som Frederik udtrykte det efter fødselsdagen.

Kronprins Frederik har bistået sin kone ved alle fødsler og er i det hele taget meget med i alt omkring børnene. Han både mader og bader og leger med dem. Kronprinsparrets fire børn er alle yderst aktive, og at de også har temperament, har kronprinsesse Mary blankt indrømmet.

Så mon ikke, der bliver gang i den fra morgenstunden på søndag, når alle fire vil gi' deres mor et fødselsdagsknus ... samtidig.

Læs mere om: