21. apr. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Tillykke med fødselsdagen: Prinsesse Isabella er blevet teenager

Prinsesse Isabella
Prinsesse Isabella
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik er uden tvivl meget stolte af deres ældste datter. I dag fylder søde og seje Isabella, som derhjemme kaldes Bella, 13 år og bliver dermed teenager.

Kronprinsparrets ældste datter, prinsesse Isabella, fylder i dag 13 år, og dermed træder hun ligesom storebror Christian ind i teenagernes rækker.

Den særlige dag vil helt sikkert blive fejret af den nærmeste familie, og mon ikke venner og veninder fra skolen og tennisklubben FaceTimer et tillykke eller ti til fødselaren.

Prinsesse Isabella.
Prinsesse Isabella.
Foto: Jesper Sunesen

Tirsdag den 21. april er det 13 år siden, at prinsesse Isabella kom til verden på Rigshospitalet i København kl. 16.02.

Kort efter fødslen kom en stolt kronprins Frederik ned i hospitalets foyer for at fortælle, at han og kronprinsesse Mary var blevet forældre til en lille datter.

Prinsesse Isabella vandt alles hjerter

Prinsesse Isabella, der bærer det fulde navn Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, vandt fra start alle danskernes hjerter.

Hjemme i privaten bliver hun bare kaldt Bella, hvilket hele Danmark kunne høre, da kronprinsfamilien for nylig optrådte i et tv-indslag til TV 2-programmet ”Danmark står sammen”.

Her blev Isabella af sin far, Frederik, kaldt ”Bella”.

Siden hun var helt lille, har alle været begejstret for hendes smil, og hun var en livlig lille én på den fineste måde.

Isabella var i de tidlige år lidt af en danseprinsesse, og hun gik da også for en del år siden til ballet på en danseskole nær Amalienborg.

Lidt mere stille og rolig

De senere år har vi oplevet en lidt mere stille og rolig prinsesse Isabella, der altid har det store overblik, når hun tager sig af sine yngre søskende, tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent på ni år.

Samtidig er hun en god støtte og kammerat for sin storebror, prins Christian, på 14 år.

En skillevej

Som snart 13-årig er Isabella inde i en særlig spændende og udfordrende fase af sin personlige udvikling.

Som andre børn i den alder står hun på skillevejen mellem barn og voksen, og derfor vil det være helt normalt, hvis Mary og Frederik begynder at opleve en mere temperamentsfuld teenagedatter.

Samtidig begynder de jævnaldrende veninder og venner at fylde mere og mere, og både mobiltelefon og FaceTime bliver nok brugt hyppigere end nogensinde tidligere.

Læs mere om: