TILLYKKE: Prins Christian fylder ni år

I dag har verdens bedste storebror fødselsdag.

Der bliver helt sikkert sunget fødselsdagssang og viftet med flagene, når prins Christian i dag kan fejre sin ni års fødselsdag i selskab med sine forældre, kronprinsesse Mary, kronprins Frederik og sine søskende prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Det er nemlig verdens bedste storebror for sine søskende, der i dag skal fejres.

Prinsen, der kom til verden 15. oktober på Rigshospitalet i København til sine forældres store glæde, har nemlig udviklet sig til at være alle tiders pragteksemplar.

En fornuftig dreng

En rask dreng, der ikke synes tynget af sin arv og det noget specielle liv han vokser op i med mange traditioner, regler og kongelige pligter, kombineret med almindelig skolegang blandt kammerater fra alle hjørner af samfundet og en hverdag, hvor oplevelserne spænder vidt, fordi familiearven er uundgåelig.

Prins Christian har udviklet sig til at være en rigtig fornuftig dreng, der helt naturligt er sit ansvar bevist.

Både når han færdes ude i officielle sammenhænge og som storebror for sine mindre søskende.

Overalt hvor prins Christian kommer, viser han nysgerrig interesse og indlevelse, og prinsen møder med største naturlighed nye mennesker.

Han synes afslappet, men dog vidende om de regler og forventninger, der er til ham, og han skuffer aldrig.

Hjælper gerne til på kongeskibet

Prins Christian navigerer helt ubevidst med største naturlighed i det offentlige rum, og hans kærlige sind og hjælpsomhed er stor.

Både når det gælder at få sine søskende til at føle sig godt tilpas og trygge, passe på dem og være et godt eksempel - men hans velopdragne væremåde skinner igennem i alt, hvad han foretager sig.

Således er han ikke bleg for at hjælpe, hvor han kan, når han for eksempel befinder sig på kongeskibet Dannebrog, og dagens fødselar er ikke for fin til at give køkkenpersonalet en hånd med, når der skal bæres skrald, tomme papkasser og andre ting fra borde.

Dét gør prins Christian med største glæde og naturlighed.

Den ni-årige prins er opdraget med megen kærlighed, opmærksomhed, varme, forståelse og omsorg og alt dét giver han i stor grad videre.

Forbillede for de yngre søskende

Det kommer især hans mindre søskende til gavn, idet hans omsorg for dem er stor og rørende. Aldrig kommer de forgæves til ham, og han er altid tæt på med et kærligt klem, men han er også den, der med største selvfølgelighed viser dem, hvordan kongelige børn opfører sig, når de er i det offentlige rum.

Den gode opdragelse ligger prins Christian på rygraden, men ikke sådan, at det trykker eller hæmmer ham. Hans rolle som både kommende kronprins og især som den ældste i den store børneflok påtager han sig med største naturlighed og synes nærmest at gøre en ære i at glæde sine forældre og gøre dem stolte.

Kronprinsparret har al mulig grund til at være stolte af deres førstefødte, for trods sine ni år har han udviklet en stærk, kærlig og forbilledlig personlighed, der på alle områder tegner godt for fremtiden.

På BILLED-BLADET ønsker vi prins Christian stort TILLYKKE med fødselsdagen og bringer i den anledning et dejligt galleri med nogle af de bedste øjeblikke fra hans liv.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden