Torsdag, 7. juni 2018 - af Henrik Salling

TILLYKKE: Prins Joachim fylder 49 år i dag

Prins Joachim og prinsesse Marie

Prins Joachim og prinsesse Marie

Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Flaget går i dag til tops for dronningens yngste søn, prins Joachim, der fylder 49 år.

Joachim Holger Waldemar Christian, prins til Danmark, greve af Monpezat, kom til verden 7. juni 1969 på Rigshospitalet i København, og selv om han jo er lillebror, gik der ikke mange år, inden han voksende sin storebror over hovedet.

Prinsen var også først til at skænke dronningen børnebørn. Ja hele to af dem inden kronprinsen som bekendt fik sit første barn.

Vild med motorsport

Prins Joachim har taget flere uddannelser og boede indtil for få år siden på Schackenborg Slot, som han også drev som landbrug. Specielt korn og kartofler blev solgt fra slottet, som i dag er ejet af en fond.

Prins Joachims store passion er motorsport, og han har flere tillidsposter indenfor sporten, som han dyrker sammen med sin gode ven Oscar Siesbye.

Til daglig bor prins Joachim på Emiliekildevej i Klampenborg sammen med prinsesse Marie og parrets to fælles børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Rund fødselsdag til næste år

Dagens fødselar kan om et år fejre rund fødselsdag, når han fylder 50 år. Og mon ikke den nylige fejring af kronprinsens 50-års fødselsdag har givet anledning til tanker om, hvordan prins Joachim selv vil fejres, når tiden kommer.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden