24. jan. 2021
Af Marie Krakau

TILLYKKE! Prinsesse Athena fylder 9 år

Prinsesse Athena.
Prinsesse Athena.
Foto: Hanne Juul
Konghusets yngste fylder år.

Der er kongelig fødselsdag i Paris søndag d. 24. januar, hvor prinsesse Marie og prins Joachims datter, prinsesse Athena, fylder ni år.

Det er den anden fødselsdag prinsesse Athena fejrer i Paris, hvor familien flyttede til i september 2019. Athena bliver uden tvivl fejret stort af far og mor samt storebror, prins Henrik på 11 år.

Storebror i Paris

Om prinsessen også er så heldig, at ældste storebror prins Nikolai kan fejre hende i lejligheden i Paris kan tænkes. Prinsen var nemlig fredag at finde på catwalken i Frankrigs hovedstad, hvor han var på arbejde for Dior.

Prins Felix må hun nok nøjes med at tale med via FaceTime eller over telefonen.

Turbulent år

Det seneste år har været særdeles turbulent for prinsefamilien, der har måtte tilpasse deres hverdag efter de skiftende coronarestriktioner, de franske myndigheder har pålagt landet.

Både prinsesse Athena og prins Henrik har bl.a. måtte undervises virtuelt fra den internationale skole, de går på. Skolerne i Frankrig er nu åbne igen, og prinsessen kan derfor se frem til formentligt at blive fejret af klassekammeraterne mandag.

Det seneste år har familiens liv også været præget af den blodprop prins Joachim fik i hjernen i juli. Henrik og Athena har ovenpå fars sygdomsforløb været store støtter for prinsesse Marie. Det fortalte hun i september, da hun i Paris åbnede en udstilling om de danske guldaldermalere.

- De har været helt fantastiske. En fantastisk støtte for mig, sagde Marie tilbage i sensommeren.

Prins Joachim startede samtidig som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris. Ifølge de franske coronarestriktioner skal alle der kan arbejde hjemme gøre det.

Opkaldt efter farmor

Dagens fødselar er dronning Margrethes ottende og yngste barnebarn, og da hun blev døbt havde Joachim og Marie valgt at opkalde deres datter efter dronningen.

Athena Marguerite Françoise Marie lød det fulde navn. Marguerite er en tydelig reference til dronning Margrethe. Marguerite er det franske ord for marguerit-blomsten, der på engelsk hedder Daisy, hvilket dronning Margrethe kaldes af venner og familie.

Athena er desuden opkaldt efter mormor, Françoise Grassiot, og mor, prinsesse Marie.

Prinsesse Athena kan sikkert godt forvente at få lykønskninger fra sine navnefælder i løbet af dagen, ligesom morfar nok også sender en kærlig hilsen.

Læs mere om: