Tredje dag på Færøerne: Se dronningens hæsblæsende dag

Foto: Hanne Juul
Dronning Margrethe sover på hotel under besøget på Færøerne, og man må håbe, der er nogenlunde stille og roligt, så majestæten kan få sin tiltrængte nattesøvn. For om dagen, når dronningen er vågen og i gang, følger det ene program efter det andet.

Dronning Margrethe begynder ofte tidligt - og slutter sent, når majestæten er på rejse.

Således også i dag, hvor dronningen har et stramt program, der nok vil kunne tage pusten fra de fleste i dronningens alder.

Dronningen lægger ud med at køre til Det nordvestlige del af Færøerne, hvor dronningen skal besøge Vestmanna.

Og selvom kongeskibet ikke er med, modtages dronningen på havnen i Vestmanna, hvor borgmester i Vestmanna Kommune Pauli Trónd Petersen byder Dronningen velkommen. I forbindelse med modtagelsen vil Vestmanna Sangkor fremføre sang.

Derefter går turen til ældrehjemmet Heimið á Grønanesi, hvor Dronningen vil få lejlighed til at hilse på beboerne og overvære optræden fra musikskolelever.

Allerede en times tid efter skal dronningen aflægge besøg på elværket Mýruverkið hos energiselskabet SEV og vil blandt andet få fortalt om virksomhedens grønne vision frem mod 2030.

Efter virksomhedsbesøget deltager dronningen kl 12.20  i Vestmanna Kommunes officielle frokost på Restaurant Fjørukrógvin.

Allerede kl. 13.40 er dronningen igang igen, når dronningen besøger bygden Kvívík og bliver officielt modtaget foran bygdens kirke af borgmester i Kvívíkar Kommune Hans Jóhann Sørensen. I forbindelse med modtagelsen får Majestæten fortalt om mindesmærket uden for kirken, der mindes skibet Stella Argus, som forliste i 1957 med 22 mand ombord.

Dette besøg varer kun 10 minutter, for dronningen skal hurtigt videre til udgravningen af ruiner af huse fra vikingetiden, der er den første arkæologiske udgravning på Færøerne. Det er noget, der helt sikkert vil fange dronningens interesse og der er også afsat godt 30 minutter til besøget

For dronningen skal videre og besøge et vandenergiværk, der bl.a forsyner bygdens børnehave med energi.

Om eftermiddagen besøger majestæten familielejren Zarepta, der er det sidste punkt i programmet, inden dronningen kl.19 skal være klar til endnu en officiel middag, når Vága Kommunes holder officielle middag på Hotel Magenta for dronningen.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan 

Først derefter er en lang, mere end 12 timers dag, slut for dronningen

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden