17. maj. 2023
Af Christinna Braun

Ups! Kronprinsesse Mary i problemer efter møde med usædvanlig beboer

Kronprinsesse Mary på tur i mosen.
Kronprinsesse Mary på tur i mosen.
Foto: Kaspar Wenstrup
Kronprinsesse Mary var onsdag på besøg hos en særlig flok dyr.

Der er nu liv og glade dage i Geding-Kasted mose i Tilst ved Aarhus, hvor der er skabt perfekte forhold for den lille totalfredede løvfrø, som ellers mangler naturområder at leve og yngle i.

Kronprinsesse Mary var i sit virke som præsident for WWF Verdensnaturfonden på besøg hos frøerne i mosen, hvor organisationen har etableret søer og vandhuller samt plantet træer og buske, for at løvfrøerne kan leve bedst muligt.

Undervejs i besøget fik kronprinsesse Mary mulighed for at hilse på en lille løvfrø, men den lille frø havde andre planer.

Nok havde hun ikke tænkt sig at kysse den lille frø, men det var en ægte prinsesse, der holdt løvfrøen, som ville videre ud i naturen.

Pludselig hoppede løvfrøen, hvis art er Danmarks mindste af slagsen, ud af kronprinsessens hånd til stor morskab for hende og de omkringstående.

Se selv billederne af kronprinsesse Mary og mosens hurtige beboer herunder.

Lille løvfrø hopper fra kronprinsesse Mary

WWF Verdensnaturfonden skriver selv om projektet.

Omkring 200 løvfrøer. Så mange nye løvfrøer hopper sandsynligvis rundt i Geding-Kasted Mose ved Aarhus, hvor WWF Verdensnaturfonden har etableret søer og vandhuller og planet træer og buske for at skabe perfekte forhold for den lille næsten selvlysende grønne frø, der er totalfredet i Danmark. I 2022 blev der sat 300 små løvfrøer og 2.700 store løvfrøhaletudser ud i det nye naturområde, og nu kvækker løvfrøerne igen i mosen.
”Vi er kun lige gået i gang med optællingen, men vi forventer, at der netop nu er omkring 200 løvfrøer i det nye område i Geding-Kasted Mose, hvor der ikke har været løvfrøer i mange år. Det er helt fantastisk, når man om aftenen kan høre de mange frøer kvække, og vi forventer, at bestanden vil vokse de kommende år, så vi forhåbentlig er oppe på hele 1.000 frøer i 2025,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Læs mere om: