Veloplagt kronprinsesse Mary: Jeg er så glad for at være her

Kronprinsesse Mary. 

Kronprinsesse Mary. 

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Under et topmøde i Afrika var kronprinsesse Mary på scenen for at holde åbningstalen. Mary var veloplagt, da hun leverede sit budskab foran et stort publikum.

Danmark, Kenya og FN's Befolkningsfond UNFPA, som kronprinsesse Mary er protektor for, har med succes været værter for det internationale topmøde ”Nairobi Summit” i Kenyas hovedstad.

Topmødet var en markering af 25-året for 179 landes vedtagelse af en handlingsplan for indsatser til gavn for verdens kvinder og pigers rettigheder.

Kronprinsesse mary er protektor

I sin egenskab af protektor for UNFPA deltog kronprinsessen sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn i topmødets velkomstceremoni, hvor Mary holdt åbningstalen.

-Jeg er så glad for at være her, sagde kronprinsessen, da hun var på scenen, og glæden over at være frontfigur ved den store begivenhed prægede hele kronprinsessen optræden fra start til slut.

Se videoen med kronprinsessen på talerstolen her!

Talte til kenyas førstedame

I sin åbningstale i Nairobi var kronprinsessen sikker foran de mange tilhørere, heriblandt Kenyas førstedame Margaret Kenyatta.

- Et spørgsmål, jeg bliver ved at stille mig selv er, hvorfor er det så svært at bevæge sig fremad med denne dagsorden, lød det kritisk og klart fra Mary, der havde meget mere på hjerte.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Spændende livshistorier

Mary fortalte blandt andet, at hun i rollen som protektor for UNFPA har mødt mange spændende unge og ældre mænd og kvinder.

-Hvert møde, hver samtale, hver eneste livshistorie, jeg har hørt, har bestyrket mig i, at væsentligheden af viden, vægten af at have et valg og styrkelsen af kvinders rettigheder er nøglen til at forbedre livet for alle, sagde kronprinsessen i talen og fik alle til at klappe.

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden