Victoria og Daniel nåede frem til forestillingen

Sverige er klar til at hylde parrets kærlighed til sommer.
Foto: Peter Grosen

De kongelige fra Norge og Sverige har fået aflyst deres fly på grund af askeskyen fra Island.

Torsdag, 15. april 2010 - af Preben Petersen

Hvis dronning Margrethe var typen, der ærgrer sig, så ville hun få nok at lave i aften, hvor en hel del af de 1200 inviterede til hendes festforestilling i det kongelige teater må melde afbud.

De mest prominente fraværende bliver medlemmer af de svenske og norske kongefamilier, som har fået aflyst deres fly på grund af den store, usynlige askesky, som ar skabt af vulkanudbruddet på Island, og som i øjeblikket lammer flytrafikken i store dele af Skandinavien. Asken kan ødelægge flyenes motorer.

Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling nåede dog frem sammen med prins Carl Philip. Desuden kom norske Mette-Marit som den eneste fra det norske kongehus.

Askeskyen vil også give problemer fredag, og derfor har både svenske kong Carl Gustaf og norske kong Harald med hustruer besluttet at tage toget til Margrethes fødselsdag i København. Det betyder, at de - sammen med andre gæster - ikke når festforestillingen i det kongelige teater torsdag aften.

Hoffets informationsansvarlige Lene Balleby har ikke et overblik over, hvor mange tomme sæder der bliver til forestillingen.


BILLED-BLADET online | Bliv fan af BILLED-BLADET på Facebook - klik her!